Ogólnie Vectra C w odmianie GTS była moim marzeniem, dla tego ciężko obiektywnie ocenić, choć znalazło by się parę wad powiedzmy uporczywych, ale w ogólnej ocenie no cóż, kocham to auto:)
rakieta to, to nie jest, ale od 50tyś (tak długo go mam) nie sprawił mi żadnego zawodu, jest tani w utrzymaniu, po dołożeniu lpg zrobił się również ekonomiczny:)
nie mogę się do niczego przyczepić, auto ma ponad 200tyś i wciąż wszystkie biegi wskakują bardzo ładnie:) czego nie można było powiedzieć o VB przy tym samym przebiegu:)
no to chyba nigdy nie była mocna strona Vectry. Choć wydaje się że GTS ma pochylenie kul w większym negatywie, co sprawia że jest względnie normalnie:D ale przy szerokiej oponie, ja mam 215 i jest miło:D
no tu mogło by być lepiej niestety pochylona tylna szyba plus małe szybeczki boczne nie ułatwiają zadania, ale jak się ma czujniki(ja mam) i to przestaje przeszkadzać:)
mi nic nie brakuje:)
moje 1.8 zimą błyskawicznie się rozgrzewa, dodatkowe podgrzewane fotele również szybko się nagrzewają uważa że jest naprawdę dobrze:)
auto jest szerokie fotele choć sportowe są wygodne uważam że kierowca zajmie miejsce bez problemu, niestety jak ma koło 1.9 m może mieć problem pasażer za nim siedzący o podobnych gabarytach;]
jeśli uszczelki są nie zniszczone jest naprawdę cicho:)
jak na auto klasy średniej koszty zawieszenia nie są zbyt niskie;)
uważam że miękkość materiałów ich jakość jest na lepszym poziomie niż w nie jednym aucie z 2014r;]
w sumie nie zauważam żadnych drobnych usterek, moim zdaniem średnio poważna usterka która zdarza się występować, to łączniki stabilizatora szybko się wybijające, no i nieszczęsne wahacze poprzeczne(bana)
od dwóch lat, jedyna poważna usterka typowa dla tego auta to regeneracja przekładni kierowniczej od ponad pół roku śmiga aż miło:)
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 ECOTEC 122KM 90kW