: Mimo ze jest głośny, mocy jest zawsze pod dostatkiem. Nie ważne, czy jadę sam czy z 2 osobami i załadowanym bagażnikiem.
: Tuleje w tylnym zawiezeniu
: Przewody przelewowe
Przejechałem już 40tys km wiec postanowiłem się podzielić wrażeniami. Mimo, że konstrukcja ma już 9 lat, na drodze autko wciąż się super prezentuje. Dodatkowo ma świetne nagłośnienie, wygodne siedzenia i super się prowadzi. Na długie trasy idealny. Byłoby 5 gdyby nie trudniejsze odpalanie w zimie, chyba kupię garaż ;)
Duży moment obrotowy (270Nm) sprawia ze tym autem się bardzo dobrze jeździ. Mocy nie brakuje szczególnie po osiągnięciu 2200 obr/min.
Biegi wchodzą bez problemu
Dobrze się prowadzi. Na zakrętach trochę podsterowny, szczególnie w zimie i przy dużych prędkościach.
Do tyłu tragedia, ale to sedan i nie wymagam więcej. Poza tym bardzo dobrze.
Wszystko pod ręką. Świetne radio z 8 głośnikami, sterowanie w kierownicy, wygodna automatyczna klimatyzacja. Minus to umiejscowienie przełącznika świateł przeciwmgielnych i otwierania szyb.
Klimatyzacja rewelacja. Na minus: w zimie mija ok 7-10 minut do ogrzania wnętrza.
Jeszcze nigdy nie miałem zaparowanych szyb.
Z przodu i z tyłu bardzo dużo miejsca (niski nie jestem). Bardzo wygodne fotele.
Jak to diesel, mogłoby być lepiej
Z takim silnikiem, tak niskie spalanie, lepiej być nie może. Serwis przeważnie w ASO, ale źle nie jest :)
Tani nie był ale to maksymalna konfiguracja (ksenony, automatyczna klima itd)
Słaba strona to podświetlenie zegarów i przycisków, przez 40tys. km spaliły mi się z 3 żarówki. W zimie gorzej odpala, trzeba pokręcić z 6-7 sekund (ale już z tym nie walczę :)) Poza tym jak na razie bez zarzutów.
Polskie drogi -> tuleje tylnego zawieszenia (wymiana z 550zł)
- zużycie paliwa dla silnika 2.2 DTI 16V ECOTEC 125KM 92kW