Ocena kierowcy - Opel Vectra B Sedan

pkrogi@eranet.pl, 20 lat temu
Silnik 1.7 TD 8V 82KM 60kW
Rok produkcji 1995
Opel Vectra B Sedan 1.7 TD 8V 82KM 60kW 1995-1996 - Oceń swoje auto
Autem przejechaliśmy ponad 120 tyś w 3 lata i jest super, ekonomiczne komfortowe i niezawodne auto. Wsiada się i jedzie. Blachy ocynkowane, auto z Belgii, miało 6 lat gwarancji na perforacje. Polecam takie autko z czystym sumieniem, naprawdę dopracowane.
Czuć te 82 konie, ale dopiero od 2,5 tyś obrotów, ale ogólnie super
Bez zarzutów i problemów
Na oponach 195/60/15 jeździ wyśmienicie, wprost klei się do drogi, na zimowych 14 toroche sie buja w zakrętach
Super lustra, zwłaszcza prawe, duże szyby
Jak na wiek konstrukcji jest wysmienicie,wszystko pod ręką
Nie mam klimy ;( ale ogrzewanie i przewietrzanie super wydajne i ciche, oprócz ostatniej prędkości dmuchawy,ale wtedy szyba odparowuje w 20 sekund:)
Z przodu super (seryjne fotele recaro) z tylu ciut za mało miejsca na nogi, mam 185cm, ale np w audi 80 jest dużo gorzej.
Silnik slychać tylko troche, ale szumy powietrza czasami denerwują, trzeba doginac ramki szyb w drzwiach.
ni pali więcej jak 6 litrów,chyba że się zapomni wymienić filtr powietrza. W trasie przy pelnym obciążeniu i ok 120km/h poniżej 5l
Myślę że w tej cenie trudno kupić cos bardziej sensownego (ekonomia, niezawodność)
Raczej nie dotyczy :)
Uszczelka pod głowicą i urwany zawór, bo jakiś idiota źle założył pasek rozrządu, pozatym super,a elementy eksploatacyjne tanie (oczywiście dobre zamieniki)
Opel Vectra B Sedan