: Elastyczny silnik i przyspieszenie 8,5 sek do 100km to naprawdę dobry wynik
: Poprostu Opel...
Bez większych zastrzeżeń
Samochód kupiłem jak miał przejechane 197 000km a jak go sprzedawałem to 280 000 km i w tym okresie nie działo się nic z silnikiem tylko filtry i oleje zmieniałem. Był tylko jeden defekt w tym samochodzie mianowicie działo się coś z temperaturą silnika, wychodził jakiś błąd i wskazówka temperatury szła w czerwone pole a nic się nie gotowało w rzeczywistości(tylko jak klimatyzacja była włączona).Problem ten występował przy jeździe z prędkością ponad 200 km/h a tak pozatym to super :)
Płynnie bez szarpania nawet z dużych prędkości nie było problemów. Brak \"szóstego\" jest niewątpliwie wadą lecz pamiętajmy że to 1999rok
Rewelacja biorąc pod uwagę polskie drogi to chyba dwa razy wymieniałem jakieś drobne elementy zawieszenia. Kompromis idealny pomiędzy komfortem a sportową jazdą, bez większych przechyłów w zakrętach.Jeździłem A4 1999 i audi się chowa w stosunku do vectry
Do tyłu trzeba wyczuć, reszta bez zastrzeżeń
Ogólnie bez zastrzeżeń wszystko na swoim miejscu.
Jedna tylko uwaga, gdy deszcz zaczynał padać to szyby trochę parowały. Włączenie klimatyzacji powodowało usunięcie tego problemu.
Przestrzeń dość dla każdego. ja mam 180cm wzrostu i jak ustawiłem sobie wygodnie fotel to osoba z tyłu nie dotykała kolanami siedzenia. Bagażnik jest naprawdę bardzo przestronny.
Bardzo dobrze wyciszony samochód. Podczas wysokich obrotów silnika niewiele dochodzi dźwięków do środka samochodu
Uważam że jak na ten silnik to rewelacja mój rekord jadąc na gazie 90km/h to 8,5 litra na 100km,natomiast maksymalne spalanie po mieście w korkach z włączoną klimą to 13 litrów/100km.
Cykl mieszany to 10,5 litra/ 100km
Stosunek jest rewelacyjny gdyż za audi trzeba dać 6000zł więcej a za 3000zł wymieni się tarcze i klocki hamulcowe do tego rozrząd, świece, filtry i płyny dzięki czemu drugie 3000zł zostają na w kieszeni.
W ogólnej ocenie auto wypada bardzo dobrze brak większych usterek. To co robiłem dodatkowo bo samochód umarł mi raz to szczotki w alternatorze się skończył. Bez awaryjny samochód :)))
Brak poważnych usterek prócz blach oczywiście ;)
- zużycie paliwa dla silnika 2.5 V6 170KM 125kW