Ocena kierowcy - Opel Vectra B Sedan

Silnik 2.5 V6 170KM 125kW
Rok produkcji 1998
Opel Vectra B Sedan 2.5 V6 170KM 125kW 1995-2000 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Inne : niestety nic, jest super wyposazone ale polowa wposazenia nie dziala, ma super przyspieszenie - ale co z tego jak jezdzi na lawecie bo zepsute, jest tanie -ale tylko pozornie bo drugie tyle wsadzasz w naprawy - ogulnie mit o rdzewiejacym sypiacym sie oplu to nie mit tylko prawda - ja wracam do japonczykow i w zyciu nie popelnie drugi raz tego samego bledu i nie odejde od nich (hondą jezdzilem 5 lat i zaplacilem edynie za paliwo i oleje - faktcznie duzo drozsza w zakupie ale za to niezawodna a prze z to tansza - moj opel udowodnil te teorie)
daje dużo adrenaliny - niestety nie ze względu na osiągi a awaryjność -nigy nie wiesz czy dojedziesz do celu i ile będzie kosztować holowanie i naprawa jeżeli tak jak mnie skusiła cie cena opla - NIE KUPUJ NIE KUPUJ NIE KUPUJ ta cena jest czymś uwarunkowana, nie wiesz ,że kupujesz auto w kredycie 50/50 placisz za auto 10tys a potem drugie tyle wsadzasz w naprawy, po czym auto sprzedajesz
zwija sie ładnie,przyzwoite spalanie
przecietnie, nie zacina sie bardzo ale tez nie wchodzi bezproblemowo
jak dla mnie za miekkie, wiem ze to pseudo limuzyna ale jednak z tą mocą powinna sie lepiej trzymać drogi
jest ok
przycisk świateł awaryjnych jest pod ręką trafiasz w niego intuicyjnie, a moze to poprostu dla tego ,że tak często się go używa to człowiek się przyzwyczaił
ogrzewanie super, klima u mnie się zepsuła,
przestrzeni nie brakuje dla 4 osob
nie jest zle ale bez rewelacji, fajny dźwięk v6
dość dobrze, jak się bardzo postarać na trasie da się zejść do 7,5 litra, z nogą w podłodze 14-16 litrów, srednio przy dynamicznej jeździe mi brała 12
nic dodac nic ujac - auto za 10tys (chciałem kupić tańsze i zaoszczędzić bo japońskie drogie) wsadzone 5tys w naprawy, auto i tak nie jedzie tak jak ma ,sprzedane za 11tys - w pol roku 4tys w plecy nie liczac kosztow rejstracji i takich tam - powinienem jeszcze doliczyc koszty psychologa bo nerwy mam zjedzone do reszty (acha to koszty wsadzone w naprawy, musisz jednak doliczyc koszt holownika bo nigdy nie wiesz gdzie staniesz - ja raz zaplacilem 800zl)
łatwiej wymienić co się nie zepsuło, z drobiazgów -ciągle niedziałające elektryczne szyby,wiecznie nawalający centralny zamek, nie działa domykanie z kluczyka, nie świecą wszystkie kontrolki, skrzypiące plastyki, zepsuta regulacja siedzenia ,wymiany kabli i gumowych łączników przy silniku, poduszka pod silnikiem,więcej juz nie pamiętam ogólnie cały czas coś
RDZA RDZA RDZA-malowałem prawie całe auto ale w każdym miejscu gdzie nie było malowane pokazują sie nowe ogniska rdzy, sprzegło-900zl,przekladnia kierownicza-700zl, zawieszenie-800zl,pasek klinowy, alternator,klimatyzacja,wspomaganie,abs,poduszka powietrzna, ogulnie komputer caly czas wariuje (i nie jest to raczej pechowy egzemplaż czy niedociągnięcia poprzedniego właściciela, wszystko to padło po tym jak na dzień dobry wsadzilem w auto ponad 1500zl na doprowadzenie go do stanu perfect ze wzgledu na silnik v6 drogie naprawy, do niczego nie mozna sie dostac

Pb - zużycie paliwa dla silnika 2.5 V6 170KM 125kW [l/100km]

11,0