Ocena kierowcy - Opel Vectra B Sedan

Trinity, 20 lat temu
Silnik 1.8 i 16V 116KM 85kW
Rok produkcji 1996
Opel Vectra B Sedan 1.8 i 16V 116KM 85kW 1995-2000 - Oceń swoje auto
vectra to duze, wygodne, ekonomiczne auto. zawsze bardzo mi sie podobała i była w planach 3 lata temu :)). jednak co sie odwlecze to nie uciecze. mam ją teraz. jezdze duzo i często i ten silnik...jest super
świetny silnik. cichutki, mocny, elastczny, pewnie dlatego ze ma tak małe obroty tak mało pali ale jednoczescnie jak sie mu przydusi nie stawia oporu, nie muli tylko jedzie!
nie jest tak precyzyjna jak w moim poprzednim aucie ale nie narzekam i nie mam wiekszych zastrzerzeń
troche prowadza w koleinach ale ogólnie bardzo posłuszne autko
jedyne zastezerzeni do widoku do tyłu. cofanie troche na wyczucie.
przeciez to opel- wszystko na swoim miejscu :)
klima działa doskonale. zimą bardzo szybko sie nagrzewa w autku czyli wszystko jak trzeba
nie narzekam na brak miejsca choc nie należe do małych ludzi :)
zaskoczenie! bardzo cichutkie auto. silnika nie słychac. jak sie dobrze dobierze oponki to jest naprawde cichutko
zaskoczenie po raz drugi. moj 75-konny golf spalał więcej od vectry. jesli chodzi o naprawy to po zakupie wymieniony jest tłumik (za grosze) i filtry. jezdżę non stop 5 miesiąc i na razie wszystko gra. najlepsza predkosc to 140-160 na autostradzie w niemczech cały czas i spalanie ok 7l100
za w sumie niewielkie pieniadze mam niezawodne autko do tego wersje cd. wszystko jak to w oplu jest ładnie wykonczone, nie trzeszczy i wszystko działa jak należy. nie załuje ani złotowki wydanej na ten samochód.
jeszcze nie sprawiła kłopotu wiec jak dla mnie- doskonale

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.8 i 16V 116KM 85kW [l/100km]

7,5