: Mało awaryjny,pali rozsądnie, i jak trzeba to pociągnie auto do przodu.
: Korozja
: Tuleje i łączniki
: Czyszczenie przepustnicy
Samochód oceniam dobrze, koszty eksploatacyjne na niskim poziomie, awaryjność dość niska jak na swój wiek i przebieg, podróżuje się wygodnie, wygląda dalej dość dobrze, z tym silnikiem mocy też nie brak a spalanie na przyzwoitym poziomie, to po prostu dobre auto.
W miarę cicha i równa praca.
Biegi wchodzą gładko, przełożenia też ok.
Jak wszystko jest sprawne to całkiem przyjemnie się prowadzi.
Wszystko pod ręką i proste w obsłudze.
Mam wersję z climatronic więc latem chłodno dość szybko, zimą ciepło po jakimś czasie i nie paruje.
Dużo miejsca dla 4 osób.
Do 120 jest cicho potem już głośniej ale nadal znośnie.
Większość mojej jazdy to krótkie dojazdy do pracy 7km i okazjonalnie wyprawy weekendowe spalenie uważam za bardzo przyzwoite.
Jak za taką cenę w 2011 roku zapłaciłem za auto z przebiegiem 180 000km z 2000 roku 10500 zł, a na wyposażeniu miałem 4x elektryczne szyby,climatronic, radio cd sterowane z kierownicy, alusy, welurową tapicerkę w bardzo dobrym stanie. Wiec czego chcieć więcej.
ak na 13 letni samochód z przebiegiem ponad 200000 to jestem pozytywnie zaskoczony, oprócz wymian eksploatacyjnych to tylko tuleje zawieszenia tylnego i łączniki musiałem robić ale to wina dróg a nie auta, no i przeczyścić przepustnicę trzeba gdy obroty falują na jałowym. Z rdzą jak na chwilę obecną też nie jest najgorzej, choć mogło by być lepiej.
Nigdy mnie nie zawiódł.
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 i 16V 116KM 85kW