Wnętrze z dobrych materiałów, nic nie stuka ani nie klekocze.
Fabryczne radio działa bez zarzutów, głośniki dają czyst dzwięk.
W środku wszystko pod ręką i wygodnie.
Z zewnątrz auto wciąż wygląda dobrze.
świetny lakier-po umyciu i nawoskowaniu błyszczy sie jak nowy (przynajmniej u mnie)
Prowadzi sie miło i jest dość dynamiczne
Samochód godny polecenia.
Autem jeżdżę 5 lat. Silnik dobry. Niestety czasami trzeba dolać olej. W każdą zimę odpalał bez problemu. Przyspieszenie (wersja sedan) wystarczające. na 3 biegu spokojnie do 120 km/h.
Silnik nie jest ani cichy ani głosny (cos pomiędzy)
1 bieg mozna wrzucić tylko na postoju.
2 bieg czasami ma lekki opór.
Cała reszta działa bez problemu
Prowadziłem juz sporo samochodów i z czystym sumieniem mogę powiedzieć z Vectre B prowadzi sie świetnie.
Dobrze trzyma sie drogi. Zawieszenie daje sobie radę na naszych drogach. Raz wymieniałem tuleje z tyłu koszt 240 zł (bo cos stukało teraz jest ok)
Auto nie jest twarde. Nie jest też bardzo miekkie. Dlatego ani nie buja ani nie trzęsie sie na dziurach tylko komfortowo przez nie przelatuje.
Przód i na boki doskonała. Tył może być.
Ogrzewanie super-bardzo szybko sie nagrzewa.
Klimatyzacja działa swietnie. nic sie nie psuje itd.
188 cm wzrostu i mi wygodnie. Jedynie te fotele jakos mnie troche denerwuja, zwłaszcza ta regulacja.
Z tyłuy pasażerowie siedzą wygodnie, nie gniotą sie, nie jest ciasno-na nogi wystarczająco dużo miejsca.
Bagażnik pojemny 2 walizki ,1 torba oraz 2 plecaki wchodzą bez problemu
jeżeli chodzi o silnik to tak średnio. No troche go słychać. Przy prędkosći 130-140 troche głosniej i dodatkowo jakies szumy z zewnątrz.
Miasto 8-9 litrów
Trasa 7 litrów
Napraw nie robię w ASO gdyż moim zdaniem tam pracują niedouczone smarki. Więcej narobią szkód niz naprawią w dodatku cos ukradną itd.
Auto robie u zwykłego mechanika i nie wychodzi drogo.
Z mała kase można kupić naprawdę dobra Vectre B.
Wyposażoną w ABS, Klimatyzację, Radio z dużym wyświetlaczem (RDS, temperatura zewn), 6 głosników, Elek szyby i lusterka, lusterka podgrzewane, drążek zmiany biegó ze skóry, kierownca również.
Centralny zamek - tu zalewa mnie krew ! Moim zdaniem największa wada tego auta.
Od czasu do czasu trzeba dolać olej
Nic poważnego sie nie dzieje.
Żadnych kosztownych napraw.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 16V ECOTEC 101KM 74kW