Ocena kierowcy - Opel Vectra B Kombi

Steffan, 14 lat temu
Silnik 2.2 DTI 16V ECOTEC 125KM 92kW
Rok produkcji 2002
Opel Vectra B Kombi 2.2 DTI 16V ECOTEC 125KM 92kW 2000-2002 - Oceń swoje auto
ogólnie ffajnie ale kasa troszkę wsiąkła w naprawy.
Silnik głośny, i nie tak popularny jak 2.0, ale podbudowuje fakt 125 KM co jest jego jedną z zalet. Drugą zaletą może być łańcuszek. Poza tym nie dostrzegam większych zalet chociażby finansowych.
Skrzynia biegów jak najbardziej dobra, z tym że właśnie samochód stoi u mechanika, ponieważ uszczelniacz na wale poszedł- niby powinienem dać to do silnika ale uważam że trzeba będzie opóścić skrzynię także :)
układ jezdny naprawde dobry - poza mankamentem twardości, oraz stukania gdy ma się wyjechane stabilizatory- pozatym mam dziwne wrażenie że od prędkości 140 km/h lekko bije - pewnie jakiś mankament po poprzednim właścicielu.
słaby punkt jak się patrzy za pasażera- zagłówki przeszkadzają, przednia szyba dobra
i tu spodziewqałem się wyniku ok 6,5 l / 100 km . Części karoseri tanie ale z silnikiem jest drożej niż 2.0. spalanie jak najbardziej mnie zadowala. Jeszcze muszę przyznać że dziwne są przełożenia biegów-ale idzie się przyzwyczaić choć do miasta 2 w porywach 3.
Szybko sprawnie - wszystko działa
Dobra przestrzeń z przodu, natomiast z tyłu bardzo mało na nogi jest miejsca-porównywane z mazdą i renówką- oraz hatbackiem.
wyciszenie w środku słabe, silnik głośny choć i tak o niebo lepszy niiż 1.7
ropa- i zużycie- super ceny silnikowe i związane z pojemnością 2.2 -drożej ceny blach i karoseri i typówqek - tanie naprawy u mechaników-trzeba uważać by nie skasowali za dużo za 2.2 dti bo niestety papracy będą na wszystko zwracać uwagę żeby podnieść cenę usługi i bvędą mówić że to nietypowe.
cena była okazyjne lecz ta okazyjność przejawiła się wyciekiem oleju i nieodpalaniem auta na mrozie(urwana świeca)
psują się, widze owiewki wycieraczek, elektrykę, spryskiwacze, stopy dodatkowe, plastiki te części się psują często.
wycieka mi olej a także koleś mi sprzedał wyjechaną vectrę
Dziennik kosztów dla Opel Vectra B Kombi 2.2 DTI 16V ECOTEC 125KM 92kW
7,3