Ocena kierowcy - Opel Vectra B Kombi

Pepe, 14 lat temu
Silnik 2.0 DTI 16V 100KM 74kW
Rok produkcji 1997
Opel Vectra B Kombi 2.0 DTI 16V 100KM 74kW 1997-2002 - Oceń swoje auto
Silnik : Po dodaniu chipa, spolerowaniu dolotów, wgraniu nowej mapy wtrysków chodzi bardzo fajnie, kiedy trzeba drzemie, a wyprzedzanie na trasie bezstresowe
Bardzo fajne auto, solidne, rzetelne, bez zadęcia i bez lansu, wygodne, coś pomiędzy wygodnym pochłaniaczem szos a autem do codziennego użytku
2.0 DTH Diesel z turbiną, po paru przeróbkach ma 115 KM i zwiększony moment obrotowy, chodzi bardzo ładnie, nie klekocze, fajnie cyka :-)
Biegi wchodzą dość topornie, ale skrzynia zestrojona dobrze, na 5 biegu przy 160 km/h miałem niecałe 4000 obr./min
coś zaczęło pukać, w sumie po niedawnym remoncie, ale układ ogólnie jest świetny, Viki trzyma się drogi jak przyklejona
Bardzo dobra, mały minus za dość specyficzną widoczność w lusterkach bocznych
Super, wszystko się zmieści
Działa dobrze, w miarę szybko
Bardzo dobrze, mam 185 cm wzrostu i 90 kg wagi, jest idealnie, pasażerowie nie narzekają, zwykle podczas jazdy zasypiają w 20 minut, bo kanapy takie wygodne
Zawieszenie dość głośne, silnik też do najcichszych nie należy, ale ja akurat lubię słyszeć dźwięk silnika
W porównaniu do poprzedniego auta - 4 litrowego Jeepa jest mega przepaść na korzyść Opla. Po przeróbkach silnika Opel pali średnio 7 litów ON/ 100 km, serwis u znajomego mechanika, który zna to auto też nie jest drogi
Auto jak na to, co sobą oferuje, ma świetną cenę, części nie są drogie, drobiazgi można ogarnąć samemu. W sumie to tanie auto - z mojego punku widzenia.
Wszystko działa, musiałem wymienić czujnik świateł stopu, banał, pękł też przewód z płynem chłodzącym
Kupiłem go świeżo po remoncie silnika i wymianie pompy wtryskowej, te silniki podobno przy ok. 200000 tyś tak mają.

On - zużycie paliwa dla silnika 2.0 DTI 16V 100KM 74kW [l/100km]

6,7