Ocena kierowcy - Opel Vectra B Kombi

Silnik 2.5 V6 170KM 125kW
Rok produkcji 1997
Opel Vectra B Kombi 2.5 V6 170KM 125kW 1996-2000 - Oceń swoje auto
NIE CHCE MI SIE PISAC
Silnik w połaczeniu ze skrzynią automatyczna w dolnym zakresie obrotów dość ospały po przekroczeniu 3000 tys juz jest ok.
Skrzynia automatyczna pracuje dobrze, brak szarpnięc itp wycieków itd. Przy 70 km /h automat nie wie jaki bieg wrzucic niższy czy wyzszy unikac tej predkości. :)
Dosc twardy ale taki lubię, unikac amortyzatorów firmy Delphi koszmar totalny tłuka i hałasuja a wycieków zero. Wspomaganie w moim modelu dziła trochę cieżko ale nie ma zadnej usterki nie mam porównania z innym V6 ale to ok bo przy 150 do 200 km/h tak ma być
Jak na kombi wspaniale , moja żona ma problem z parkowaniem zawsze trwa pod przednim spojlerem wisi hehehe
Przełacznik tablica jak to w oplach jest ładna i sie nie nudzi, sterowanie radiem w kole kierownicy bardzo dobrze działa i jest poswietlone w nocy :)
climatronic działa bardzo wydajnie drażni mnie tylko ze jak przełacze wentylacje na szybe to odrazu predkosc nawiewu idzie w pozycje auto. Zimowa i deszczowa pora nie paruja szyby :) zawsze czysty filtr.
przednie fotele z pełna regulacja sa ok mogły by miec lepsze trzymanie boczne , bo pupa slizga sie na skórze .
Auto ciche i przyjemne zawsze jestem odizolowany od zgiełku miejskiego gra cicho radio << złote przeboje>> i jest oka :)
Spalanie zalerzy od nogi :)
NIE CHCE MI SIE PISAC
Jak zwykle poryci niemcy wpieprzyli kupe czujników w te auto :( ciagle jak nie czujnik spalania stukowego to inna duperela
SERWIS w ZIELONEK GóRZE NOSI NAZWE KOWALCZYK , KUPA ZłODZIEJI I NIEROBóW SPIERDOLA AUTO I NIECHCA SIE PRZYZNAC JAK POSTRASZYSZ RZECZOZNAWCA TO MIEKNA . ZERO TERMINóW ODDANIA AUTA NA PRZYJECIU AUTA NA SERWIS PRACUAJ SAME GłUPKI , PANIE KOWALCZYK NIECH PAN ZATRUDNI Z POWROTEM STARA EKIPE A NIE TYCH NOWYCH DEBILI

Pb - zużycie paliwa dla silnika 2.5 V6 170KM 125kW [l/100km]

9,5