Ocena kierowcy - Opel Vectra B Kombi

bejot77@interia.pl, 18 lat temu
Silnik 2.0 i 16V 136KM 100kW
Rok produkcji 1999
Opel Vectra B Kombi 2.0 i 16V 136KM 100kW 1996-2000 - Oceń swoje auto
Kupiłem auto z Szwajcarii w sierpniu za 22 tys. zł i na tamet czasy było to o jakieś 4 tys. taniej w porównaniu z innymi ofertami. za te pieniądze założylem lpg ( wtrysk sekwencyjny) za 4 tys. zł w oplu zovolli z dwu letnią gwarancją. jeżeli ktoś ma jakieś pytania to proszę pisac.
Silnik bierze mi olej i mechanik stwierdził że pierścieni są uszkodzone.Mocy przez to nie stracił tylko na 6 tys. musiałem dolać 2,5 litra oleju.
Skrzynia jest beznadziejna, przełozenia są zbyt długie, samochód jest przez to mało elastyczny ale za to cichy.Czasami mam tez problemy z włączaniem biegów ale to podobno przypadłość opla.
Układ jezdny jest rewelacyjny jezeli chodzi o trzymanie się na drodze, natomiast gorzej z tłumieniem nierowności. Musiałem ostatnio wymienić gumy na tylnich wachaczach i drążku stabilizatora, bo auto na mokrej nawierzchni pływało mi. Amortyzatory są od nowości i wciąż dobre.
w kombi chyba lepiej widać do tył niż w sedanie
wszystko raczej pod ręką
gdy dobiegają dziwne odgłosy ze sprążarki klimy to znak że za mało czynnika i należy uzupełnić.
z przodu dość dużo miejsca a z tył dwie osoby też mają wystarczająco duzo miejsca
szumy przy przednich uszczelkach drzwi
na trasie przy ok. 90 pali 7,5 - 8 l/100 w mieście od 10,5 -11,5 l/ 100km. na gazie przejeżdzam ok. 290 km na 32litrach gazu
Pęknięty kolektor wydechowy, tylni tłumik do wymiany, mam problemy z otwieraniem okna od kierowcy.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 2.0 i 16V 136KM 100kW [l/100km]

8,5