Ocena kierowcy - Opel Vectra B Kombi

Silnik 1.8 i 16V 116KM 85kW
Rok produkcji 1998
Okres użytkowania: 1 rok
Opel Vectra B Kombi 1.8 i 16V 116KM 85kW 1995-2000 - Oceń swoje auto
Silnik sprawuje sie dobrze narazie sie nie poci i nie ma utraty mocy chociaz wlozyłem do niego gaz, oczywiscie sekwencje narazie jezt ok (10-11 l gazu w miescie) jak na te gabarety wysrarczająca moc pilnujcie paska rozrządu ( szkoda ze opel nie wypuscil tych modeli na łancuszku ) narazie nie mam zastrzezeń do
cuz to zupelnie bajka skrzynia jest elastyczna nie trzeba czesto wachlowac lewarkiem aleeee.... no własnie po pół roku jazdy skrzynia mi padła posypał sie mechanizm róznicowy wysypała sie satelita i uszkodziła obudowe!!!!!!! a wcale autea nie cisłem anie nie szalałem na zrywach koszty nowa ok 9000 uzywka 1800 + robocizna ok 300 ponoc te typy tak mają ze po jakim czasie pada mechanizm
jak na polsie drogi autko znosi bardzo dzielnie trudy codziennej jazdy ponoc tył słaby ale ja jeszcze nie miałem problemu a jak wiadomo polska to poligon dla samochodów jezeli chodzi drogi wiec nie ma co narzekac u nas pewnie nawet chołg długo nie pojezdził heheheheheheh:)
widocznosc bardzo dobra jak na takie autko problemem są lusterka zewnwtrzne tooszke maławe ale idzie sie przyzwyczaic
autko wygodne, fotele wygodne, ogromny plus dla standardowego car audio spory schowek ale minus dla mało praktycznych uchwytów na kubki, aaa i pełno wymiarowe koło zapasowe a nie jakas tam smiechu warta dojazdóweczka wiec +
nie ma problemu z wentylacją klimka sprawna tylko trzeba o nią dbac, szybko sie grzeje wiec w kabinie w zime szybko robi sie ciepło :) a jak ktos ma problem z tym to jedyna wina termostat
duze auto i sporo miejsca na nogi z tyłu tez miejsca sporo 4 osobowa rodzina nie bedzie sie cisnąc w aucie no i to kombi wiec bagaznik tez spory no i te schowki na drobiazgi w bagazniku
nie mam zastrzerzeń do wyciszenia
bezyny w miescie w zime 9,5l gaz narazie lato to ok 10-11L tanie powszechnie dostepne czesci minus za to ze trzeba pamietac o korozji bo rdza opelka lubi
awarja skrzyni biegów. zaczełe sie od delikatnego stukotu. diagnoza uszkodzenie satelitów w mechaniznie róznicowym. koszt nowej skrzyni biegów 9tys uzywka to ok 1800zl + koszty wymiany ponad 300zł

LPG - zużycie paliwa dla silnika 1.8 i 16V 116KM 85kW [l/100km]

7,5