: Dynamiczny, nie licząc pierwszego biegu dobrze dopracowany moment włączenia się turbiny i dzięki temu dobrze się nim jeździ.
Jak na diesla bardzo przyzwoicie
Czasami problemy z jedynką, spoadycznie wypada 3-ka
Mam niestandardowy (obniżony i utwardzony) więc kiepsko znosi nasze polskie drogi
Do tyłu kiepsko, z przodu też dość grube słupki
Wszystko w miarę na miejscu, tylko elektryka szyb jest niewygodna (obok ręcznego)
Z klimą da się jechać, ale bez klimy, już pry jednej osobie na pokładzie, szyby boczne są wiecznie zaparowane, często jest nawet problem z szybą przednią. Żadne wymiany filtrów i inne takie nie pomagają.
Z przodu sporo miejsca, z tyłu ok, bagaznik naprawdę duży, udało mi się tym autem przewieźć szafę 180x90x70.
Przyzwoicie, przy rosądnych prędkościach (do 160) można jeszcze dość swobodnie rozmawiać
W mieście na krótkich trasach ciągnie jak smok (przy zimnym silniku) - w zimie nawet do 12 l. Na trasie pali ładnie i dość równo, przy włączonej klimie 6,5, bez klimy nawet ok. 5,5. Przy ekstramelnej jeździe (oszczędnej) zszedłem nawet do 4,5 litra (mierzone bakiem nie komputerem). Uwaga, na trasie przy maksymalnych prędkościach (180 - 200) potrafi wziąć nawet 9 litrów.
Co chwilę coś, a to zamek w drzwiach, eletryka, oświetlenie, jedna żarówka przepala się co pół roku, druga od 7 lat nie była wymieniana. Coś tam skrzypi i zgrzyta, zawieszenie dość często do roboty, wycieki z silnika (drobne) ale nijak nie można ich załatać. Kilkaset zeta rocznie na takie pierdoły.
Klima co roku wysiada (za każdym razem coś innego), wspomaganie kierownicy w czwartym roku padło, pompa wtryskowa przy obrotach >5 tys nie wydala. Genealnie co roku remont za dobrych kilka tysięcy złotych. Ostatnio padł sterownik ABS (4 kzł).
- zużycie paliwa dla silnika 2.2 DTI 16V ECOTEC 125KM 92kW