niby wszystko ok, ale jednak ciagle mam sentyment do mojego pierwszego autka - PEUGEOT 309 (ach, gdyby nie to drzewo na zakręcie :-( ).
ocena powinna byc między 4 a 5. silnik pracje równo, jednak elastyczność nie zachwyca.wystarcza do spokojnej jazdy
nie mam aspiracji do bycia kierowcą rajdowym w samochodzie rodzinnym, więc zawieszenie jest dla mnie doskonałe.
posiadam wersje 5-cio drzwiową,widoczność jest bardzo dobra.są opinie, że boczne lusterka są zbyt małe, ale moim zdaniem widać wszystko co trzeba
ocena 4 to ciut za dużo, ale 3 bylo by też nieodpowiednie. czepiam sie, bo mieszkam w anglii, zbyt mało miejsca na prawą nogę. nie ma gdzie położyc stopy, żeby nie byla pod pedałem sprzęgła (w razie wypadku stopa do kasacji :-( ).to jest główny powód.reszta jest ok, kierownica z regulacją polożenia, fotel z regulacją wysokości. stosunkowo łatwo dobrać odpowiednią pozycją za kierownicą
za krótko posiadam Vectre (2 miesiące - kupiona w lipcu), żeby napisać jak się sprawuje zimą.
miejsca jest bardzo dużo (jeśli kierowca i pasażerowie nie ważą po 150kg). bagażnik spory,siedzenia dzielone
cisza w samochodzie w zasadzie zależy od prędkości i rodzaju nawierzchni. dobra nawierzchni i prędkość 140km/h i prawie nic nie słychać.
jeżdżę głównie po mieście - spalanie: 9 l/100km.
na trasie z Coventry do Bydgoszczy (1600km - przy prędkościach 120-140km/h) - 6,8 l/100km (wg mnie rewelecja)
za te pieniądze (1200funtów) kawał dobrego samochodu.
posiadam autko od lipca, nic się nie popsuło.
brak (ale przejechałem dopiero 3500km)
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 i 16V 116KM 85kW