Ocena kierowcy - Opel Vectra A Sedan

Dancik, 14 lat temu
Silnik 1.7 TD 82KM 60kW
Rok produkcji 1993
Opel Vectra A Sedan 1.7 TD 82KM 60kW 1988-1995 - Oceń swoje auto
Silnik : Jak już mówiłem rewelacja.
Karoseria : Blacha bardzo zła.
Autko jak za takie pieniądze przy takim spalaniu i kosztach utrzymania jest bardzo warte swojej ceny.
Silnik w tym aucie to rewelacja, jednostka Isuzu gwarantuje bezawaryjność, samo autko troszkę mocy ma, ale też nie przesadzajmy z tym, gdyż jest to aute w dużej mierze bardziej rodzinne niż wyścigowe. Wracając do silnika -> pali w największe mrozy, mało awaryjny i mało zawodny. Super plus i największa zaleta tego auta. Ciągnie do 180km/h max więc to nie tak źle.
No mi się wyrobił wybierak skrzyni biegów i 2 nie wchodzi, co do skrzyni to na luzie troszkę za bardzo drga no i z czasem się wyrabia. Tutaj wychodzi przeciętnie.
Układ jezdny jest dosyć fajny, ale wiadomo długo po polskich drogach bez wymiany elementów zawieszenia się nie pojeździ, lekko ściągał w prawą stronę, jednak problemem były niedokręcony sworzeń.
Widoczność dosyć dobra, auto jest duże, więc jest ciężej przy parkowaniu tyłem, jednak jeśli chodzi o widoczność z przodu oraz lusterka jest ok.
Wygodne fotele, z przodu dużo miejsca, z tyłu nieco mniej jednak jest ok.
Zimą troszkę ciężej, jednak nie jest źle, latem dzięki szyberdachowi da się znieść upały.
Wygodne, z przodu jest dużo miejsca i wygoda z tyłu niestety miejsca jest mniej, chociaż to trochę może zdziwić wszak autko małe nie jest.
Heh, autko nowe nie jest jednak kultura pracy silnika Isuzu zaskoczyła mnie bardzo miło, przy prędkośći powyżej 140 km/h już telepie i jest szuuuum :), ale źle nie jest.
REWELACJA!!! Bardzo małe zużycie paliwa - 5l na trasie i 6 l w mieście, ceny części niedrogie, w aucie oprócz niestety normalnych dla opli przypadłości korozji nadkoli, progów oraz szczelin koło drzwi nie występują inne, nadmierne usterki. Ale blacha jest zła, i to trzeba przyznać, dlatego nie wolno oszczędzać na naprawach lakierniczych.
Za takie pieniądze lepszego sedana w dieslu się nie kupi :)
Hmm, ja dzięki swojej jeździe autko troszkę popsułem, ale samo z siebie jeszcze mi nie padło i z tego jestem zadowolony, owszem są te drobiazgi no i wiadomo, zawsze może coś się popsuć jednak na tle innych aut nie jest źle, wręcz dobrze jest.
Nie miałem poważnych usterek, więc w tej kategorii daję maksymalną notę.

On - zużycie paliwa dla silnika 1.7 TD 82KM 60kW [l/100km]

5,3