Ocena kierowcy - Opel Vectra A Sedan

Rok produkcji 1993
Opel Vectra A Sedan 2.0 i KAT 116KM 85kW 1988-1995 - Oceń swoje auto
Silnik : bardzo elastyczny, wytrzymaly i nie zniszczalny c20ne
Karoseria : rdza - tylne nadkola i progi
ogolnie wygode i ladnie wygladajace auto.
Ogolnie bardzo elastyczny, ciagnie juz od 1700obr./min. Fajnie mruczy przy wyzszych obrotach, moj troche nie rowno pracuje i dojsc do tego nie umie ale zawsze zapala nawet w najwieksze mrozy.
Skrzynie mam dluga, na 3 biegu nawet do 170 idzie sie rozpedzic. Ogolnie biegi troche ciezko wchodza na zimnym, na cieplym troche lepiej.
Prowadzi sie nawet dobrze, troche moglo by byc zawieszenie sztywniejsze ale nie narzekam. Przy wiekszych predkosciach kierownica mi troche lata ale to od tarcz pewnie.
dobra
Troche jezdze i nei narzekam po wyjsciu z auta. wszystko pod reka.
Zima robi sie szybko cieplo, praktycznie po niecalym km juz cieple leci a po 2 juz gorace. Z chlodzeniem kiepsko, jak klima chodzila to nawet dobrze, chociaz na autostradzie klima mniej chlodzila nie wiem czemu, w miescie super.
Jak dla mnie miejsca sporo a mam 172cm i 100kg wagi. Z tylu tez nie narzekali.
Lata eksploatacji wychodza, powyzej 100 slychac juz jak uszczelki nie trzymaja.
I tutaj musze niektorych rozczarowac. Jak na taki silnik to moim zdaniem nie duzo. Kolega ma cordobe z 1998 z silnikiem 1.6 i pali tyle samo. Ja na ogol jezdze glownei po miescie i do 2500obr/min czasami przycisne wiecej i latem wychodzi mi mniej wiecej 8-9l w miescie, zima 10. W cyklu mieszanym 7,5 i na trasie do 140 tez 7,5.
za 4k auto z klima, nie narzekam
hamulce tyl, abs czujnik wymagal czyszczenia, wieczne wycieki oleju, nie rowna praca..ale grunt ze jezdzi.
zawsze do domu dojezdzam, nie zawiodl i oby tak dalej
Opel Vectra A Sedan