Ocena kierowcy - Opel Vectra A Sedan

Silnik 1.8 i 90KM 66kW
Rok produkcji 1991
Opel Vectra A Sedan 1.8 i 90KM 66kW 1990-1995 - Oceń swoje auto
Oceniç proszę samemu dla mnie to coś między 4.5 a 4.75
Vectra 1.8 GLS z gazem Silnik nie jest dynamiczny, ale za to ma niewielki apetyt na paliwo. Pochwalę się tylko rekordem, że za niecałe 70 zł przejechałem ponad 400 km. Oczywiście na gazie.
Hmm z tym bywa różnie u mnie podobno coś jest z echanizmem wybierakowym, ale jak dzwoniłem do Opla Auto Żoliboż to po konsultacji ustaliliśmy, że jest to element plastikowy, który po prostu z czasem się wyrabia, koszt 7 zł!!! Ale na skrzynię przy zakupie radzę zwrócić uwagę sama skrzynia ok, ale jakeś banałki trzeba popoprawiać.
Powiem tylko tyle, teßç ma Escorta z 1997 r. Kiedy moja żona jechała ze mną po raz pierwszy Oplem powiedziała, że nie ma porównania do Forda i że Oplem sie płynie. Też tak uważam. Na chwilę obecną w zawieszeniu mam do wymiany jedynie gumy na łączniku.
Bez problemu.
Wszystko pod ręką nawet mam elektryczne lusterka co bardzo pomaga przyp parkowaniu w Warszawie.
Wiatraki mogłyby pracować ciut ciszej są troszkę za głośne, ale ogromny plus za szyberdach w pełni otwarty nie wieje na moje dwie pociechy z tyłu, a dopływ świeżego powietrza jednak jest
Troszeczkę przy ciut mało miejsca dla osób z tyłu na dłuższa trasę nie jest możliwa jazda w trzy osoby na tylnej kanapie. Z przodu na początku miałem wrażenie że mam za mało miejsca, ala mam fotel regulowany tył przód góra dół.
Dla mnie bomba silniczek po prostu mruczy prędkośćidealna 100 110 ale i przy 200 było w miarę cicho
Ja da?em za sw?j egzemplarz kupiony od pewnej osoby 6800 z gazem uważam że to rozsądna cena a auto naprawdę nie kosztowało mnie poza wspomnianą naprawą nadkoli ani złotówki
Linka od otwierania klapy, przycisk właczający oba kierunkowskazy (czerwony trójkąt) trzeba go wcisnąć i łożyć najlepiej jeden grosz żeby nie odbijał, ja przez to wyłamałem sobie taki jeden plastik
Tylko tylne nadkola poza tym ok! właśnie samochód stoi u blacharza zakłada plastiki w nadkolach i czyści pojawiająca się rdzę

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.8 i 90KM 66kW [l/100km]

8,6