ogólnie dobre autko. mile będe wspominał moją Viki jak kiedys sprzedam:). najbardziej mile zaskakuje mnie skrzynia. ładnie zmienia biegi, ostatnio wymieniłem w niej olej i mam spokój do następnego roku:). tanie u utrzymaniu. bardzo komfotrowe (automat) ale trochę za mało dynamiczne. nadaje się raczej do spokojnej jazdy. założyłem podłokietnik i czuję się jak na tronie:). dzięki automatowi mozna dziewczynę za kolano potrzymac w czasie jazdy:P. jedynym minusem sa blachy. nadkoła mi żre rdza niemiłosiernie:(. ale cóz... to tylko opelek nie mercedes s klasa. :P
silniczek ładnie chodzi. trochę za mały jak do automatu ale do codziennej jazdy wystarczający.
automat. pięknie pracuje. płynnie redukujei zmniena biegi. tryby sport i zima czasem się przydają. na zimowym wyjedziemy z błota lub śniegu a na sporcie ma troche większe kopyto:P
proste zawieszenie. ale za to trwałe:P.
może być
nie narzekam. prostota jak to w olpu:P
szybko się nagrzewa. w lato nadrabiam szyberdachem
jak na klasę średnia to sie super:). więcej miejsca niż w audi 80, bmw e36, czy mesiu 190:P
na niskich obrotach nic nie słychać. do 120 cisza. na wysokich obrotach wyje ale cóz to w końcu mały silnik.
6 litrów trasa przy 100 km. średnio wychodzi mi 8 litrów benzyny. to nieżle jak na automat
za taką cenę trudno kupić dobry samochód jakim jest vectra a:).
jak narazie spokój
poszły mi łożyska w kołach i wałek rozrzadu. ale to dlatego że stała 2 lata nie jeżdżona w niemczech. a przyjechałen moja Viki nakołach spod belgijskiej granicy.
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 i 90KM 66kW