Auto oceniam na ocenę dobrą za takie pieniadze nie widze lepszego samochodu , jest duży mało pali i jest wystarczająco niezawodny.
Silnik bardzo dobrze sobie radzi z napedem samochodu, jest elastyczny ciągnie od małych obrotów co obniża zuzycie paliwa. Bez problemu radzi sobie na trasie.
Skrzynia pracuje dobrze tylko trzeba uważać przy wsadzaniu wstecznego zeby nie zazgrzytał ale nie jest to aż tak trudno wyczuć ale potrzebna jest pewna wprawa. Tylko przy mrozach -10 stopni są problemy z włączeniem pierwszego biegu ale jak olej w skrzyni sie rozgrzeje to wszystko jest ok.
Zawiesznie bardzo ciho pracuje bez problemu daje sobie rady z polskimi dogami, jest przy tym bardzo trwałe jak stosuje się oczywiście oryginały.
Widocznośc jest naprawde bardzo dobra, okna są duze i zarówno do przodu jak i do tyłu widocznośc jest bardzo dobra.
Przyciski na desce rozdzielczej wybiera się intuicyjnie wszystko znajduje sie w zasiegu ręki.
Nagrzewanie pracuje bardzo dobrze można to docenić w szczególności przy duzych mrozach auto po 2 kilometrach jest juz nagrzane.
Mam 191 cm wzrostu ale jak fotel przesune maksymalnie do tyłu to nie moge dostać do pedałów ale nawet jak ktoś jedzie za mną to nie ma cisno. Wnetrze jest przestronne a w szczególności bagażnik ma dużą pojemnośc ok 550 litrów pozwala to zabrać dużo bagazy, autem bez problemu możnna wybrać się we czwórke na długą podróz.
Silnik pracuje cicho jest to zasługo jednego wałka i 8 zaworów.
Auto jest bardzo ekonomiczne za 50 zł przejezdżam średnio 180 km ale jeżdże na krótkich trasach, mój rekord to jest 5,3 litra na trasie i wcale nie oszczędałem samochodu średnia prędkośc to 110 km/h co jest wynikiem bardzo dobrym, mam też daewoo espero z silnikiem 1,5 16 V i przy takiej samej jeżdzie pali 6,8 lita. A u opelek w zimie weźmie ok 7,5 litra.
Cena samochodu jest bardzo niska i za tą cene dostajemy dobrzy samochód nadający się na trasy jak i do miasta.
Auto ani raz mnie nie zawidło, i nigdy nie musiałem isc na nogach. Odpala nawet w bardzo duzych mrozach.
Auto jest nezawodne nie mam z nim zadnych problemów.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i KAT 75KM 55kW