: Świetny :-) to jest najlepsza rzecz w tym aucie :-)
: Moją Vetre rdza bierze niemal wszędzie :-/ Maska, klapa bagażnika, progi, a przedewszystkim nadkola. W swojej prawie wszystko powymieniałem bądź porobiłem i trochę to kosztowało ale przynajmniej bede miał spokój na dłuższy czas :-)
Ten samochód mogę z czystym sumieniem każdemu polecić :-)
silnik zajebisty ;-) mam ten samochód od 2 lat a wcześniej miała go moja matka, mój dziadek, mój wujek. Ogólnie w mojej rodzinie jest z 12 lat.
Ani jednego remontu silnika, do tej pory potrafi porządnie z piskiem ruszyć. Nawet raz mnie nie zawiódł. Kiedy sąsiedzi w zimę męczyli się z odpaleniem swojej fury, ja tylko wsiadałem i od razu ruszałem ;-) Mimo tego wieku na trasie rozpędziłem ją do 170 i jeszcze miałem miejsce pod pedałem gazu :-)
Bardzo dobra, odkąd ją mam tylko krzyżak wymieniałem i sworzeń. Świetnie chodzi jestem bardzo z niej zadowolony :-)
Samochód doskonale się prowadzi, ten układ bardzo dobrze się sprawuje i nie ma jakiegoś trzęsienia podczas jazdy z dużą prędkością :-) kolega w mazdzie 323 z dużą prędkością odczuwa drgania kierownicy, ja wogóle tego nie czuje podczas jazdy ;-). Łatwo się nią manewruje :-) Raz wymieniałem pompę wspomagania, to jazda tym samochodem z uszkodzoną pompą jeszcze dawała rade ale było ciężej (tyle że to normalne) :-)
Niema żadnego problemu :-) W mieście czy na trasie jest doskonała widoczność :-)
Mimo tego wieku ten samochód ma jeszcze nawet agresywny wygląd, bardzo ładną linie nadwozia :-)
W lecie ciężko jest wychłodzić wnętrze samochodu :-/ Klimatyzacji nie posiada, ale to się da przeboleć w końcu do czegoś są te otwierane szyby :-) Ale w zimie dosyć szybko się nagrzewa i na nierozgrzanym silniku trochę dłużej mu to zajmuje ale bez tragedii :-)
Moja wersja Vectry oprócz wspomagania i dwóch poduszek powietrznych z przodu nie posiada absolutnie nic, można powiedzieć że jest łysa. Dla kierowcy jest dużo miejsca i dużo miejsca jest też na pierdoły. Pojemny schowek, miejsca w desce, między siedzeniami :-) Pasażerowie myślę ze nie mają źle, jest wąska ale wygodnie się siedzi :-)
Jeśli chodzi o cisze to nie czuje dyskomfortu, jest dosyć cicha, ale jak łożyska mi poszły to już było ją słychać. Tragedii z tym samochodem nie ma, przyzwoita kultura pracy silnika która nie dokucza.
Samochód oszczędny jeśli chodzi o spalanie. Moja Vectra jest w gazie i zawsze pali mi w okolicach 10l na 100. Przy bardzo oszczędnej jeździe pali z 8l (w mieście) ale to już wtedy zamulająca jazda. Na benzynie nie sprawdzałem, zawsze ją mam koło połowy zbiornika ale rzadko na niej jadę :-) Jeśli zaś chodzi o naprawy to do tego samochodu są naprawdę tanie części :-) Jego naprawa można powiedzieć jest na każdą kieszeń :-)
To już stare Auto ale jest nie drogi i jak ktoś trafi na zadbany model może śmiało brać w ciemno. Jak zadba się o ten samochód odwdzięczy się długą i niezawodną jazdą :-)
Ten samochód jeszcze raz mnie nie zawiódł. Nie licząc usterek typu łożyska, pompa wspomagania, krzyżak od skrzyni biegów, sworzeń, to nie mogę złego słowa o niej powiedzieć :-) No i oczywiście wymiana filtrów i oleju regularna (ale to każdy musi) :-)
Nie ma
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 i 90KM 66kW