: w pore zniwelowana rdza i nie bedzie problemów. kto nie dba ten nie ma a kazde auto potrafi zgnic
Jestem bardzo zadowolony z auta , swietne na sam poczatek kariery za kierownica.
Nie sprawia problemów , odpala w najwieksze mrozy , gdy inni właściciele nowszych dieslow sie meczą pod blokiem:)
Karoseria w pore zadbana nie sprawia wiekszych kłopotów .Auto godne polecenia
silnik nie do zajechania , mam przejechane 220 tys i prawie 100 w lpg , zero jakichkolwiek awarii.troszke moze wydawac sie mulowate , ale za to wytrzymałe , tylko lac dobry olej i paliwko;) przy wyprzedzaniu smiało mozna przeciagac na biegu 3,4 i nawet sie zbiera :)
ladnie pracuje cicho takze bezawaryjnie , jedyny problem to sworzen taki malutki na wybieraku ale wymiana tego to groszowe sprawy.
bardzo dobrze sie prowadzi, precyzyjnie jak na auta z tych lat :)
dobra widocznosc z kazdej strony.
wszystko dopasowane pod ręką , wnetrze niczym nie zachwyca ale da sie je bardzo pokochac , zwłaszcza te z poduszkami powietrznymi i komputerem :)
duzo lepiej wyglada niz w VW z tych lat czy Fiacie.
grzeje jak cholera moja viki , chwila moment czekam az przelaczy sie na na lpg po uzyskaniu odpowedniej temperatury silnika a w aucie juz cieplutko sie robi :) wystarczy kilka km i mozna rozpinac kurtke w mrozy :)
mialem problem wczesniej z grzaniem , ale wystraczyla wymiana termostatu ( koszt ok 35 zl ) i silniczek ma odpowednia temperature i w opelku przyjemniej.
na przednich siedzenia wszystko ok , z tylu fajnie podrózuje sie w 4 osoby .w 5 os juz jest ciasno ale da sie wytrzymac to smiało. z fotela kierowcy smiało wszystko pod ręką.
autko ciche , przy wyzszych predkosciach ok 140-`50 km/h zaczynamy slyszec silnik tak do 120 praktycznie nie slyszalny , chyba ze przeciagamy na innych biegach :) ale jest to przyjemny dziwięk :)
Powiem szczerze , moja Viki spala roznie :) mozna rzec ze zalezy od humoru hehe
ale poczatkowo po załozeniu lpg przy przebiegu 130 tys potrafila spalac ok 8-9 l/100 gazu , po przejechaniu ok 40-50 tys km na gazie trudniej było juz ja wyregulowac tak i nieraz potrafiła spalic 13 -14 l w miescie do 9-10 w trasie.zalezy wszystko od nogi i umiejetnosci jazdy kierowcy :)teraz wszystko sie ustatkowało spala ok 12 -12,5 l gazu w zimie (jazda mieszana) do 10-11 latem.
dla porównania poodam ze Mitsubishi Carisma 96 ktora mamy w rodzinie z silnikiem 18 lpg w miescie potrafi spalic do 15 L lpg
Auto za smieszne pieniadze ! warte uwagi , mimo lat nie odstrasza przechodniów na ulicy.
Dobrze utrzymane i niezakatowane nie wymaga zadnego wkladu finansowego.Przy załozeniu lpg w miare ekonomiczne i tluczemu setki kilometrów.w tak niskiej cenie na wyposazeniu mozemy miec wspomaganie , abs , cz , szyber , elektryke , niekiedy nawet klime , której brakuje latem :)
gdybym miał jeszcze raz kupywac auto na pewno bym zdecydował sie na Vectre A .
jak w kazdym aucie , wiekowo psuje się cos tam , ale to nieliczne rzeczy.ostatnim drobiazgiem jakim wymieniałem byl przełacznik zespolony swiateł poniewaz nie było \"długich\" ( koszt 40 zł nowy)
nigdy nie zawiodła , idzie jak czołg tam gdzie ma wjechac tam wjezdza , lasy łaki czy na ryby bez problemu radzi sobie.Od 6 lat w rodzinie , traktowana jak wół do pracy , wywiązuje sie z tej funkcji wysmienicie i jest bardzo wdzieczna , wystarczy ze Ty zadbasz o pewne czesci eksploatacyjne i wymiany oleju , pasków itp na czas.
Auto za smieszne pieniadze ktore sa jak najbardziej dobrze zainwestowane :)
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 i 90KM 66kW