Ocena kierowcy - Opel Tigra I

jasiuu86, 17 lat temu
Silnik 1.4 16V ECOTEC 90KM 66kW
Rok produkcji 1998
Opel Tigra I 1.4 16V ECOTEC 90KM 66kW 1994-2000 - Oceń swoje auto
Silnik : 1,4 a wymiata ale najpiekniejsza jest linia i sylwetka tego auta.. nie da sie tego zobaczyc na zdjeciu, tym samochodem czeba jezdzic by to poczuc
Karoseria : listwy progowe
Zawieszenie : jest twarde wiec polskie drogi mu nie sprzyjaja
silniczek bez problemu.. moim zdaniem 90koni jak na takie autko wystarcza.. ale trzeba trzymac kolo 2tys obrotow. mam samochod 8miesiency i zero broblemow
bez zarzutu..
wedlug mnie wpozadku wspomaganie w standardzie nie jakis nowoczesny ulad ale wystarcza, samochod doskonale sie trzyma drogi.. nie trzeba zwalniac na zakretach.. hamulce rowniez bardzo dobre i mocne
z przodu ok z tylu gorzej.. ale mozna sie przyzwyczaic i nauczyc cofac:)
ogrzewanie bardzo dobre nagrzewa sie szybko.. klima troche przestarzala technologia chyba.. niewiem czy to tylko umnie ale na klimie strasznie sie silnik grzeje.. zaraz po wlaczeniu klimy wlanczja sie wentylatory z chlodnicy.. mechanik powiedzial ze tigra tak ma
Z przodu miejsca wystarczajaco.. z tylu masakra... laweczka jak w PKSsie, jak sie ma wiecej niz 160cm to lepiej sie daleko nie wybierac
to sportowy samochod ale nie jest tak zle da sie wytrzymac.. nawet przy 160-170km na autostradzie spokojnie.. gorzej na polskich dziurawych drogach.. troche czesie i slychac
jestem pozytywnie zaskoczony.. nigdy mi nie przekroczyla 8l na 100km wiekszosci trasy mieszane malo korkow.. na autostradzie 7,3l/100km przy 150-160km naj mniej na trasie spalila mi 6,6l/100km. ceny napraw i czesci tanio.. i nie psuje sie wymienialem lozyska z tylu i amortyzatory a pozatym ok
lozyska tyl.. wymienialem 2 razy ale pierwszy raz moze zle zalozylem i dotego tanioche.. nieoszczedzajcie na tym:) odpadla mi jeszcze listwa progowa ale to rowniez drobiazg.. chodz nie powiem bo kosztowny..
nie mialem.. chodz samochod po stluczce byl..

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.4 16V ECOTEC 90KM 66kW [l/100km]

7,4