Super auto rodzinne za niewielkie pieniadze.Dosc rzadko spotykane, ale moim zdaniem o wiele lepsze niz VW Sharan czy Ford Galaxy a o Zafirze juz nie wspomne :) Trzeba tylko uwazac co sie kupuje bo czeste okazje za 12-13 tysiecy to plapka.
Duzy zapas mocy, elastycznosc swietna tak samo kultura pracy pomimo duzego przebiegu.Super brzmienie V6 a tryb \"Sport\" to poprostu bajka :)Silnika do 140 km/h praktycznie nie slychac.
Automat to jest jednak to,biegi przelaczaja sie niewyczuwalnie.
Swietny uklad jezdny,dobrze radzi sobie z naszymi polskimi drogami,jazda po waskich, kretych drogach to sama przyjemnosc.Sama jazda tym kolosem jest dosc latwa :)
Widac wszystko no i pomagaja nam duze lusterka.
Wszystko pod reka, nie trzeba odwracac uwagi, zeby cokolwiek zrobic.Wszystko wedlug mnie jest dobrze przemyslane.
Troche paruja szyby z tylu i dosc glosny jest wentylator.Plusem sa podgrzewane przednie fotele,dzialaja dosc szybko :) Klimatyzacja ok.
Duzo miejsca zarowno dla kierowcy jak i pasazerow.Nawet w ostatnim rzedzie sie dosc wygodnie podrozuje.Tutaj Sintra ma niewielu konkurwntow :)
Silnika prawie nie slychac,tylko piekny pomruk V6.Troche moga denerwowac trzeszczace elemanty przesuwanych drzwi,ale nie wiem czy to tylko ja tak mam :)
Narazie nie mialem powazniejszych usterek, ale jestem mile zaskoczony.Jak ktos chce naprawiac w serwisie to troche kosztuje, ale mozna taniej :) I tak i tak zawiodlem sie na serwisie Opla bo wykazali sie brakiem profesjonalizmu.Jezeli chodzi o spalanie to tu zdecydowanie przyda sie instalacja gazowa.Jak sie ma ciezka noge to Sintra potrafi troche spalic :) jazda na gazie prawie tak samo oplacalna jak dieslem a za to o niebo przyjemniejsza.
Takiego auta za takie pieniedze drugiego nie znajdziemy :)
Troche pilot centralnego zaka szwankuje, no i cos ze swiatelkiem wewnatrz ostatnio zaczelo mi sie dziac.Tak poza tym ok.
Poza wymiana chlodnicy olejowej nic.
- zużycie paliwa dla silnika 3.0 i V6 24V 201KM 148kW