: Nie popsuł się, mało pali, świetnie brzmi i mocy jest naprawdę wystarczająco.
Autko naprawdę świetne. Za tą cenę ciężko szukać czegoś ciekawszego. nie daję 5 gwiazdek tylko dlatego że auto ciężko sprzedać przez mity i legendy i wadliwym silniku i trochę droższe części nić w 1.9 tdi grupy VW
Mam to auto od pół roku i naprawdę nie wiem o czym Ci wszyscy ludzie mówią. Żadnych kłopotów z silnikiem nie mam. Jak na 3 litrowy to auto pali bardzo mało. Spala o 1/3 mniej niż golf 4 1.6 w benzynie. A mocy 2x tyle.
Skrzynia świetna, bardzo elastyczna. Lepszy manual niż w moim Jaguarze. Ostre zakręty można brać na 3 biegu, a łagodniejsze nawet na 4. A 6 bieg to naprawdę świetna sprawa.
Nie jest to mercedes, ale naprawdę świetnie.
Za tą cenę i od opla naprawdę nie spodziewałem się aż tak wiele.
Przede wszystkim praktyczne auto.
Nie wiem jak się sprawuje dwustrefowa klima (ja mam tylko jedną) ale u mnie wszystko w jak najlepszym porządku. Latem mam chłodni, a zimą cieplutko.
W hatchbackach (chociaż bardziej pasuje mi tu kombi) nie ma porównania jeśli chodzi o miejsce w środku. Zwłaszcza chwalę przesuwaną tylną kanapę.
5+ Nie wiem czy wszystkim to odpowiada ale ja osobiście bym chciał żeby troszkę było słychać silnik, bo ten brzmi świetnie.
Tutaj już tylko 4 gwiazdki. Jak już pisałem wcześniej pali mało, ale rzeczy eksploatacyjne takie jak olej, filtry, klocki to już nie jest golf 4.
10/10
Nie mam co tu wpisać.