Ocena kierowcy - Opel Signum

Jarek, 16 lat temu
Silnik 3.0 V6 CDTI ECOTEC 177KM 130kW
Rok produkcji 2005
Opel Signum 3.0 V6 CDTI ECOTEC 177KM 130kW 2003-2005 - Oceń swoje auto
Mam 51 lat. Przejechałem przez mój 35 letni staż kierowcy około 1 mln. kilometrów (także autami służbowymi) ale tym autem jestem po prosty zachwycony. Z mojego mam pełne wyposażenie (jest naprawdę wszystko) żal wysiadać. Gorąco polecam. Auto kupiłem we Francji. Dużo niższe ceny jak u Nas.
6-cylindrów mruczy pod maską a 177KM ciągną jak diabli. Moment obrotowy 370 Nm. Rewelacja a jest to mój 7-my samochód.
Na zimnym oleju minimalnie haczy poza tym bez zarzutu. 6-biegów a na każdym auto bardzo elastyczne.
Sprawdzone rozwiązania techniczne. Prowadzenie po prostu bajka.
Super we wszystkich kierunkach. Na wstecznym biegu prawe lusterko pochyla się automatycznie i pokazuje drogę za autem.
Na najwyższym poziomie. Fotele skóra, grzane, elektrycznie sterowane, z trzema pamięciami ustawień.
Klima automatyczna bardzo wydajna i cicha. Sprawdza się w upały oraz mrozy.
Bardzo obszerne wnętrze. Mam 190cm wzrostu i dobrze ponad 100kg wagi ale tyle miejsca nie było w Mercedesie ani w Volvo.Co do pasażerów to miejsca jest jak w salonce ale auto praktycznie 4-osobowe.
Bardzo dobre niezależnie od prędkości. Przy 200km/h (autostrada w Niemczech) można spokojnie rozmawiać.
W mieście około 9 litrów (te nasze korki) natomiast w trasie u Nas około 6-ciu litrów, w Niemczech przy dużych szybkościach około 8-miu litrów. Przeglądy w rozsądnych cenach porównując z serwisem Volvo. Naprawy na razie nie dotyczy.
Za rozsądną cenę super samochód.
Bez napraw.
Bez napraw.