Spore a zarazem wygodne auto, dobrze wyciszone. Mocny silnik uprzyjemnia korzystanie z auta.
Mimo że silnik jest Fiatowski to nie mogę nic złego na jego temat powiedzieć. Przebieg już spory a oleju nie pali ! W największych mrozach odpala na trzech świecach, BRAWO !
Do skrzyni brak zastrzeżeń. Szósty bieg przydatny powyżej 120 km/h.
Jest naprawdę OK ale już przy kołach 225/45 R18 bardzo czuć koleiny na drodze i trzeba być czujnym za kierownicą.
Długie trasy są dla tego auta stworzone, można wsiąść i zapomniec o wysiadaniu.
Wszystko tam gdzie być powinno ale przyciski od szyb wolałbym mieć tam gdzie miała je Vectra B to o wiele wygodniejszy układ.
Co jak co ale jak na dizla jest rewelacja, ciepełko do kabiny dociera szybciej niż w benzynowej Vectrze. Brak problemów z parującymi szybami.
Kierowca i pasażer przedniego fotela mają wystarczająco sporo miejsca a pasażerowie tylnych foteli mają go aż nadto. Jeśli komuś mało to tylne fotele są przesuwne i posiadają regulowany kąt nachylenia oparcia.
Myślałem że będzie gorzej ale jest SUPER. Pod maską mamy głośnego klekota a w kabie prawie go nie słychać !
Ja w swój zajechany egzemplarz nieco kasy wpakować musiałem. Wiedziałem co mnie czeka więc nie mam do nikogo pretensji.
Ceny części są na powiedzmy bardzo akceptowalnie niskim poziomie.
Wykonanie auta i zmontowanie jest na b.dobrym poziomie. Nie trzeszczy, nie skrzypi... Jest OK
Przktycznie brak usterek poza francuskim radiem w którym umiera laser od napędu CD co skutkuje problemami z odczytem płyt.
Jak już wcześniej napisałem, wiedziałem co brałem i już przed zakupem tego modelu wiedziałem co się sypie i co zrobić trzeba będzie. Naprawiłem kolektor ssący (klapy wirowe) wymieniłem przekładnię kierowniczą, i koło dwumasowe.
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 CDTI ECOTEC 150KM 110kW