Signum- szczególnie w nowszej budzie jest pięknym, niepowtarzalnym autem na którego wszyscy zwracają uwagę. Wygoda też na wysokim poziomie. Ni polecam dla osób chcących często przewozić na długie trasy 5 osób.
trochę głośno chodzi. 120 koni trochę mało ale i tak lubię dzwięk silnika na wyższych obrotach
łatwo i bez problemowo wchodzą wszystkie biegi
To w dużej mierze zależy też od opon ale jest naprawdę rewelka
jak dla mnie super ( nie ma do czego się przyczepić)
wygodne siedzenia dla pasażera i kierowcy ( regulacja siedzenia kierowcy w 10 pozycjach!!!) przesuwane, oddzielne fotele posażerów z tyłu oraz ich choanie rónno z podłogą bagażnika -duża wygoda. Trochę nie pasujące umiejscowienie przełączników przy kierownicy- za wysoko.
zainsalowany system webasto. z klimatyzacją też ok ?( szybko daje radę schłodzić nagrzane wnętrze do określonej temperatury). Niestety po wyłączeniu silnika ( postój na parkingu ) temperatura szybko wzrasta.
wyśnienita i chyba nie do pobicia ( oczywiście nie mówimy tu o piątym pasażerze)
z tym mogło być trochę lepiej jak na takie auto. tu też dużą sprawę odgrywa ogumienie samochodu
na wakacjach przejechałem 5 tyś km- średnie spalanie w okolicach 5 l ( samochodu nie oszczędzałem- szczególnie na Niemieckich autostadach)
najlepiej kupić 2-3 letni samochód
---0---
na razie nic -ceny części na poziomie vektry c więc można być spokojnym
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 CDTI ECOTEC 120KM 88kW