polecam, ale trzeba brac pod uwage pompe wys cisnienia, wade napinacza. Nie bite sztuki nie rdzewieja, modele przed liftem maja problemy z Cimem, spalanie jest dosc wysokie do miasta sie nie nadaje chyba ze stac nas na paliwo. auto 4 osobowe dosłownie, z tyłu nie ma kanapy tylko dwa fotele z konfoguracja jak fotele z przodu. System AFL lubi robić figle, lampy nierozbieralne lepiej wybierac bez tego systemu, ma swoje zalety, swieca razem z keirwonica w kazdym kierunku.
troche głośny, czuc moc przy 4 tys
przy 95 tys wymienilem olej w skrzyni metoda dynamiczna, od kiedy kupiłem czuc lekkie szarpniecie z 2 na 3 bieg
pojawiaja sie luzy na maglownicy
jest ok, nie rdzewieje jak stare ople
jak sa czujniki parkowania jest ok, z tyłu mało widac
wszystko pod ręką
klimatronic lubi wariowac przy klime, masz 22 st i dalej chlodzi
usterki jakie mialem potwierdziły się z opini innych, pompa wysokiego ciesnienia siemensa padła wymieniłem na continentala koszt pompy 1600 zł na allegro pojawiły sie membramy ktore pekaja za 300 zl, pekły sprezyny z przodu wymieniłem koszt 380zł, zatarla sie pompa paliwa w baku koszt 200 zł. Dokupiłem lodowke ze stelażem za 300 zł. Auto jest super wygodne, chłonie kilometry. Bardziej opłacalny niz diesel z osprzetem ktory sie psuje, dpf, dwumasa jak manual, pekajace kolektory czy przepustnica i turbina, spalanie miasto auto sie meczy. 8-14 litrow pali, w trasie jest ok 160km ok 9-10 l. Olej zmieniam co 10 tys nie mam problemow z łańcuchem jeszcze ;] podobno wadliwy napibacz, jak bede robil to caly komplet, nie bawic sie w tylko napinacz itp.
poprawna diagnoza to podstawa
nie miałem problemow
pompa wysokiego cisnienia, objawy, tryb awaryjny max 2-3 tys obrotow v max 50km, na jałowym kreci sie normalnie silnik.
- zużycie paliwa dla silnika 2.2 DIRECT ECOTEC 155KM 114kW