Jeżeli ktoś poszukuje taniego i dobrego samochodu to myślę, że Omega jest dobrym rozwiązaniem :)Trzeba znaleźć tylko dobry egzemplarz bo rdza potrafi dokuczyć ;] ale to raczej typowe dla Opli.Najlepiej kupować silniki 2,5 i 3,0 bo to są odpowiednie jednostki do tej masy auta :)jak ktoś boi się spalania i napraw to niech sobie Malucha kupi ;)
Nie można mieć żadnych zastrzeżeń.świetna kultura pracy, cichutko no i rewelacyjna elastyczność, piękny pomruk v6stki i gaz \"do dechy\" dają przyjemność :)
Automat :) Przełączaa biegi praktycznie niewyczuwalnie.Potrafi czasem szarpnąć przy przerzucaniu z 3 na 2 ale myślę, że to kwestia wymiany oleju :)Troche za długi pierwszy bieg przy starcie od 0-100 moim zdaniem :)Tryb sportowy przynosi radość z jazdy.
Trzeba się przyzwyczaić do napędu na tył.Elemanty zwieszenia według mnie dość trwałe.Dobrze tłumią nierówności.
Do tylu trzeba sie troche przyzwyczaić w sedanie ale do przodu bez żadnych zastrzeżeń jak w kazdym samochodzie.Wystarczy troche umiejętności i można wszędzie parkować :)Może troche przeszkadzają słupki boczne, ale myślę, że to zależne od ustawienia fotela :)
Tutaj nie można mieć żadnych zastrzeżeń...wszytsko pod ręką :)Multimedialna kierownica w mod. 98 bardzo przydatna.Elektryczne ustawienia foteli pomogą każdemu kierowcy znaleźć wygodną pozycje za kierownicą :)
Klimatronic dość wydajny.Zimą szyby czasami parują, ale to jest chwila i wszytsko wraca do normy.Jak potrzeba ciepła to momentalnie robi sie w samochodzie upał :)
Z tyłu bez problemu zmieszczą się 3 osoby :)Dużo przestrzeni w całym samochodzie :)
Rewelacja :) Nic nie trzeszczy, nic nie piszczy.Słychać tylko piękny dźwięk v6 :)
Tutaj pojawia się pewien problem.Nie jest to z pewnością samochod do jeżdzenia po mieście, chyba, że jest wyposażony w LPG :) W trase jak najbardziej da się jeździć ekonomicznie jak na 3 litrowy silnik w automacie :) Mam ciężką nogę, więc w moim przypadku spalanie jest wysokie :)można z pewnością mniej :) ale czego spodziewać sie od 211 KM?Ekonomii? Co do ceny części to są różne zamienniki w różnych cenach, zależy od portfela :) Ceny napraw?Zależy gdzie :)
Jeżeli znajdziemy dobry egzemplarz to myślę, że za tą cene nic lepszego się nie znajdzie :)
Jak w każdym używanym samochodzie zawsze się coś znajdzie, nic rażącego :)
Nic poważnego jeszcze nie było :) Regeneracja rozrusznika jedynie i miałem problemy z elektryką zaraz po kupnie.Ostatnio popychacze zaworów zaczęły hałasować, ale to się zdarza ponoć często :)
- zużycie paliwa dla silnika 3.0 i V6 211KM 155kW