Ocena kierowcy - Opel Omega B Sedan

*novicjusz*, 19 lat temu
Silnik 2.5 i V6 170KM 125kW
Rok produkcji 1995
Opel Omega B Sedan 2.5 i V6 170KM 125kW 1994-2000 - Oceń swoje auto
auto piekne... stylistycznie bardzo mi sie podoba, wygodne i co najwazniejsze imponuje na drogach, bo co to nie omega! cudo!
silnik cyka elegancko, rowno nie mam zazutow...pracuje na LPG
przekladnia automatyczna lekko ogranicza zakres mozliwosci 174 konnego motoru:) mimo tego nie ubolewam nad tym.. skrzynia sprawuje sie bez zarzutow, jak narazie :) jedynym mankamentem jest troszke glosniej pracujacy silnik...ale to bycmoze moje osobiste zludzenie gdyz poraz pierwszy jezdze "automatem"
...nie jestem specjalista, aby fachowo oceniac auto, mimo tego uwazam ze autko jest zbyt niskie(bycmoze jest to tylko lekka wada mego egzemplazu) badania techniczne nie wykazaly zbyt wielkiego zuzycia amortyzatorow.. pomijajac ten problem ogulnie jestem dobrego zdania, autko prowadzi sie wspaniale, dobze trzyma sie drogi.
widocznosc jest znakomita! auto jest przestronne i przez duze "okiennice" obserwacja otoczenia nie sprawia problemu.
brak mi slow... :)
wporzadku podgrzewane szyby lusterka i inne bajery sprawuja sie jak do tad niezawodnie....pasarzerowie tylnej kanapy rowniez nie moga nazekac....dwukanalowe ogzewanie dziala bez zarzutu..
wspaniala....mozliwosc autom. reg. przednich foteli sprawia ze kazdy moze dopasowac auto do siebie, a nie siebie do auta! :) tylna kanapa rowniez b.wygodna.. wspaniala
*ok*
oczywiscie jezdzac z automatyczna skrzynia mozliwe jest nieco zwiekszone zuzycie, w moim przypadku LPG wskazana jest raczej spokojna jazda zwlaszcza przy dzisiejszych cenach ekspluatacji..za komfort trzeba troszke wiecej zaplacic..ale bez przesady:) .....polecam!!!
no porownujac do konkurencyjnych modeli cena jest przystepna...jak za tak luksusowy model nie jest wygurowana.
naturalnie zakupujac auto uzywane poczatkowo nalezy je wyczuc...jak na auto 10letnie "odpukac" procz drobnych incydentow, sprawuje sie bez zarzutow.
jak narazie po przejechaniu 2tys km (jestem swierzym wlascicielem:)...) powaznych usterek nie mialem

LPG - zużycie paliwa dla silnika 2.5 i V6 170KM 125kW [l/100km]

14,2