Ocena kierowcy - Opel Omega B Sedan

bo tak , 13 lat temu
Silnik 2.5 i V6 170KM 125kW
Rok produkcji 1997
Opel Omega B Sedan 2.5 i V6 170KM 125kW 1994-2000 - Oceń swoje auto
...mimo, że stać mnie na nowszy samochód wciąż zaglądam na ogłoszenia z myśą \"a moze bym znó sobie taki kupił\", daje do myślenia, mimo dużo wad zakochałem sie w tym aucie, wsiad bym niego i jeździł po kraju :) tym bardziej, że spalanie w trasie jest niskie (12l gazu!) w zamian za mnósto miejsca, wygody i automat !!! Auto do miasta nienadaje się zupełnie, natomaist w trasy ...;)
:) ...zawsze chciałem mieć to auto, no i miałem przez 2 lata, ...do czasu kolizji. Auto kupiłem 12 letnie więc nie najmłodsze, jak się później okazało - poprzedni właściciel delikatnie mówiąc nie dbał o auto, polepione było u jakiś czarodzieji w stodole, a nowe części widziało tylko przejeżdżajac obok sklepu motoryzacyjnego... tak domniemywam. Niemniej podsumowując auto po dwóch latach użytkowania jest pewne jedno: ...zakochasz się w nim tak samo jak go znienawidzisz !!! Silnik 2.5v6 najlepszy element samochodu, trwały, odpowiedni do masy auta,
...hmmm automat, nie jest to cód techniki ale... do tej kanapy na kółkach trzymajacej się drogi niczym bolid, pasuje idealnie: wolna, trwała, dużo wybacza :)
Dla mnie super, dzięki dużemu rozstawowi osi, napędowi na tył i masie pojazdu, prowadzi się wyśmienicie... aż się łezka w oku kręci jak o tym piszę :)
jak mam otwarte oczy to widze wszystko... do przodu ;)
Wysztko pod ręką, intuicyjnie :) PS. Kocham wnętrze tego auta :*
grzeje, chłodzi, dmucha... ...dwustrefowa klima, podgrzzewane fotele :) jest OK.
No i tu mogę tylko same superlatywy pisać :) Tak przestronnego auta ze świeczką szukać. Mimo 190cm wzrostu przestrzeni mnóswo dla mnie jak i dla pasażerów z tyłu, idealnie na dalekie trasy :) Kocham nim podróżować, super wygodne wielkie fotele w welurze ;] Nic dodać nic ująć. ...ba omcia przeżyła też przeprowadzki, no bo jak... co do innego samochodu nie wejdze, wejdzie do omegi :)
jest względnie cicho, względnie? własnie względnie do większości nowych kompaktowych bądź miejsckich autek ma się o wile lepiej :)
ho ho no i temat rzeka, spróbuje jakoś to opisać: zużycie gazu: miasto - 18/100km (Warszawa) trasa - 12/100km ubezpieczenie: b.duże (silnik 2,5l) naprawy: ceny części na poziomie ibizy II, natomaist niestety często musimy coś wymieniać, a to boli, b.duża dostępność części używanych bądź lepionych u jakiś magików z tą też taki poziom z ofertach sprzedaży (nie naprawiana tak jak trzeba) To chyba na tyle, jak masz \"kawałek\" garażu, trochę pojęcia o samochodach i nie będziesz go głównie używał w mieście (typu Warszawa) kup OMEGĘ !!!
jest OK, bardziej niż się innym wyadaje, ceny w ogłoszeniu a przyfaktycznej sprzedaży są ok 20% niższe :) dlaczego?
non stop coś nie działa, a to zamek, a to odlączył sie czujnik, a znów coś innego, naprawy proste, a części tanie... ;)
cieknie przekładnia kierownicza (tak ma - trzeba regenerować, a wyjąć to ustrojstow nie łatwo), cieknie z silnika olej (winny - pokrywa zaworów), więcej grzechów nie pamietam :)

LPG - zużycie paliwa dla silnika 2.5 i V6 170KM 125kW [l/100km]

14,2