: jakość za tą cene, wielkość za tą cene, samochód naprawde realnie jest więcej warte niż wartości rynkowe i dzięki temu można mieć naprawde komfortowy samochód za niewielkie pieniądze
: zamki zimą zamarzają
: korozja ale na 10letnie auta dwa punkty korozju do nie dużo
Auto jak za swoją cenę jest rewelacyjne. Duże dobrze wyposażone, po 10 latach istnienia świetnie się prezentuje. Z ładną kratką felgami i ciemnymi szybkami nawet przyciąga wzrok.
Jazda nim to czysta przyjemność na trasy rewelacja po niemieckich autostradach 180-190 non stop to żaden problem.
A automat może nie szybki ani nie nowoczesny ale za to bardzo wygodny i do takiego luksusu można się szybko przyzwyczaić. Mi zdecydowanie osiągi tego samochodu wystarczają szczególnie na polskich drogach
Silnik elegancko pracuje na wolnych równiutko ale żeby to tego dojść było 0,5 roku walki z ustawieniami gazuza to teraz jest rewelka
automat - trochę wolny i stara 4 biegowa generacja za to niezawodna i płynnie zmieniająca biegi.
jak na te gabaryty samochód to bardzo dobry ale może dlatego że samochód jest w wersji sport i zawieszenie delikatnie obniżone
słupki zasłaniają, ale pocieszeniem jest to że w każdym dużym samochodzie jest ten problem
wszystko na swoim miejscu, kokpit tego samochodu to bajka olbrzymie masywne od razu widać ze to duży samochód, passaty przy nim to porażka nie mówiąc o golf-ach
plus za dwustrefowy klimatronic ale generalnie żeby szyby były suche to klimatyzacja musi byc właczona cały czas. jesienią kiedy klima już nie jest potrzebna musi być włączona bo innaczej szyby parują
b.dużo miejsca szczególnie z przodu, z tyłu też jest ok. czuć ze jest to duży samochód.
cicho i przyjemnie, przy wyższych predkościach ok 180 szum watru przedostający się przez uszczelki drzwiowe już mocno denerwuje ale 10lat robi też swoje
średnie spalanie to 14-15l gazu nie więcej, trasa polska prędkości do 130km/h 13-13.5l ale pełny samochód. Trasa europa zachodnia tyko autostrady prędkość między 170-180km dwie osoby 12,5l jak pierwszy raz zobaczyłem w tym samochodzie takie spalanie na trasie to stwierdziłem że on jest stworzony na autostrady
zimą zamki zacinają się nie da się wejść do samochodu a jest to spowodowane głownie słabą wentylacją wwnątrz i skraplaniem się wody w drzwiach która następnie zamarza(tragedia)
zmieniłem w nim amortyzatory ale to raczej zużycie po za tym łączniki stabilizatorów, ale miałem kilka samochodów i w każdym zmieniałem po prostu na polskich drogach to normalne zaliczam to do żeczy zużywających się
jedyne co się popsuło przez 2 lata mojego użytkowania to most(chyba z mojej głupoty bo się zakopałem zimą i piłowałem go do 260 w miejscu i poprostu mechaniz różnicowy tego nie wytrzymał, zaczął stukać przy zmianie biegów i po pół roku wymieniłem na drugi za 200zł.
Na trasie nigdy mnie nie zawiódł a miałem trasy kilku tysięczne tylko satysfakcja z jazdy.
- zużycie paliwa dla silnika 2.5 i V6 170KM 125kW