: Jak pierwszy raz wsiadłem zaskoczyła mnie przestrzeń w środku elastyczność zawieszenia,ekstra się prowadziło
: blach na dżwiach mogła by być cynowana
: brak
Przeniesienie napędu
: brak
Dla mnie Omega B jest doskonałym samochodem rodzinnym,poprzednio jeżdziłem Oplem Rekordem benz = gaz 1996r również złego słowa nie powiem na ten samochód (cały był ocynowany ) żadnej rdzy
Jeżdżę 6 rok bez problemów (poci się pomiędzy silnikiem a skrzynią )plam nie ma to jeszcze jeżdżę,bezawaryjnie
nie miałem do tej pory problemów ( trzeba się przyzwyczaić do delikatnego wkładanie biegów
po tylu latach - jak dzwon
szczęśliwe auto bardzo dobra widoczność
w większości jeżdżę sam ,mi pasuje
ostatni rok miałem problem ,prawa strona grzała lewa szło lodowate powietrze,przed wczoraj udało mi się usunąć usterkę -nie łączyły kabelki w kostce od silniczka klapki.Jest ok
komfortowe fotele bardzo wygodne wnętrze dla kierowcy jak i dla pasażerów
nie mogę narzekać ,znałem auta z gorszym wyciszeniem
jak na tak ciężkie i duże auto jett normalnie ,porównując do innych samochodów .Jeżdż na gazie spalanie ok 10 l na 100km,naprawy wykonuję sam ,przeglądy tech roczne bez problemów .Cena paliw w dół a omcia -dla mnie rewelka
Obecnie Omegi są bardzo tanie w stosunku do wygody i komfortu jazdy. Jeśli samochód jest prawidłowo eksploatowany to uważam że .. miałem szczęście moja Omega do tej pory wdzięcznie wożi mnie i moich bliskich .
porównując do innych samochodów którymi jeżdżłem nie miałem poważnych problemów ,jak czegoś nie wiem zaglądam do książki (naprawa omegi) lub forum omegi
Jak się dba - tak się jeżdzi
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 i 16V 136KM 100kW