Ocena kierowcy - Opel Omega B Sedan

Silnik 2.0 i 16V 136KM 100kW
Rok produkcji 1996
Okres użytkowania: 1 rok
Opel Omega B Sedan 2.0 i 16V 136KM 100kW 1994-2002 - Oceń swoje auto
Inne : Najbardziej zaskoczyło mnie wnętrze i wygoda jaką oferuje ten samochód.
Silnik : czujnik połozenia wałka rozrządu. ODRADZAM kupowanie zamienników! Lepiej poszukać oryginału na aukcjach. Kosztują do 150zł (nowy) i eliminują problem
Zawieszenie : Sportowe sprężyny (spadek po poprzednim właścicielu) kompletny niewypał moim zdaniem...
Jestem niesłychanie zadowolony z tego auta. Gdybym miał kupić teraz samochód nie wzbraniałbym się przed omegą.
Ocena na poziomie dobry, ze względu na kilka drobnych problemów z jakimi musiałem się uporać. Niezbyt kosztowne, ale dość irytujące ;)
Posiadam dwu strefową automatyczną klimatyzację, jak dotąd nie mogę narzekać na jej działanie. Zarówno podczas upałów jak i w zimie (szczególnie dla mnie ważne, ponieważ mieszkam na biegunie polski) wszystko działało jak należy.
przyzwoita ilość miejsca dla każdego z pasażerów.
Dobrze, choć mogło by być jeszcze odrobinę ciszej.
Pod tym względem raczej nie ma rewelacji przy takich gabarytach auto musi swoje spalić. Inwestycję w sekwencję uważam za bardzo trafioną w tym przypadku.
1.5 roku, ponad 30 tysięcy przejechanych kilometrów i zdarzyła mi się jedna drobna awaria.
Ostatnie 2 miesiące ciągle coś dłubię przy aucie, są to jednak raczej wymiany eksploatacyjne. Choć wysypał mi się ostatnio czujnik położenia wałka rozrządu, a razem z nim sonda lmbda...

LPG - zużycie paliwa dla silnika 2.0 i 16V 136KM 100kW [l/100km]

11,2