: Super komfort na dziurawych polskich drogach:-)
: Bez komentarza tylko opel ma tak cudowne blachy:-)
Układ elektryczny
Jeśli ktoś ma jeszcze wątpliwości to szczerze polecam zakup Opla Omegi, bardzo komfortowe autko i stosunkowo niedrogie w utrzymaniu. Niestety moja 3 dni temu w kolizji została bardzo zniszczona i przywrócenie ja do stanu świetności poprostu jest nieopłacalne:-( szkoda bo miałem hopla na punkcie tego autka i dbałem o niego prawie jak o żonę chociaż prawie robi różnice:-)Cóż trudno mi się będzie żegnać się z moją omesią... jedyne co mnie pociesza to to że planuję zakup kolejnej z takim samym silnikiem:-)
Silnik co prawda do najcichszych nie należy, ale wnętrze jest dobrze wyciszone tak więc do ok 130 km/h nie słuchać uciążliwego hałasu. Samochodem jeżdżę od roku i narazie nie miałem żadnych problemów z silniczkiem, pomijając dolewki oleju od czasu do czasu jak to w oplowskim ecotecu:-) choć przyznaję że jeśli ktoś liczy na super osiągi to nie tą wersją silnikową, silnika jednak w zupełności wystarcza na dostojne przemieszczanie się autkiem:-)
W mojej omesi pracuje płynnie i bezproblemowo, dźwignia pracuje bardzo lekko o niebo lepiej od niektórych dużo nowszych samochodów:-)
Ach ten tylny napęd:-) jedni go kochają drudzy nie nawidzą:-)jednak po przyzwyczajeniu nie sprawia problemów:-)chociaż w zimie po zaspach nie polecam jeździć bo bez wyciągania ciągnikiem się może nie obejść znam to z autopsji:-)
Dla mnie super!!! w aucie czujesz się jak za sterami bombowca:-)mam wersję bez zagłówków w tylnej kanapie tak że nawet widoczność przez tylną szybę jest doskonała:-)
Mam podstawową wersję bez klimy i tylko 2xes więc nie potrzeba doktoratu z mechaniki żeby się w tym wszystkim połapać:-)wszystko przejrzyście i z głową rozplanowane:-)
Nawiew ciepłego powietrza super, w zimie można się lansować w koszulce z krótkim rękawkiem:-) w lecie trochę gorzej nie ma klimy więc przy zamkniętych oknach jest jak w szklarni z pomidorami:-
Uuuuuu o tym można by referat pisać:-) masa miejsca zarówno z przodu jak i na tylnej kanapie, auto bardzo wygodne, nawet przejechanie kilkuset kilometrów nie jest męczące, miejsca duzo wiecej niż w przereklamowanym Passacie czy a6:-)
Nie jest najgorsze, pomimo że silniki są stosunkowo głośne wnętrze pojazdu jest dość dobrze wyciszone:-)chociaż przyznam że ja hałasu silnika wogóle nie słyszę bo..... mam super audio i muzyka wszystko zagłusza:-)
Bardzo wygodny i reprezentacyjny samochód który jest tani w utrzymaniu:-) części oryginalne nie są drogie więc nawet nie ma sensu oszczędzać na zamiennikach. Mam instalacje gazową więc po zatankowaniu zbiornika za ok 95zł przy normalnej jeździe wystarcza na 450km:-)
W tym przedziale cenowym nie znajdziecie lepszego i bardziej komfortowego samochodu:-) Limuzyna za grosze a sylwetka ponadczasowa sprawia że autko z 1994 r. wygląda lepiej niż niektóre 10 lat młodsze....:-)
Poprzecierane mieszki przy dźwigni zmiany biegów i ręcznego to wizytówka opla, psujący się wiecznie zamek w schowku również i z czasem matowieją odbłyśniki w oryginalnych reflektorach;-(
Poważnych nigdy nie miałem, moja omesia nigdy mnie nie zawiodła na amen:-) w moim przypadku tylko materiały eksploatacyjne, wymiana kocówek drążka kierowniczego i dolewka oleju do silnika:-) nom i te rdzewiejące blachy jakości gorszej chyba niż na puszki po konserwach:-) ale jak ją kochasz to wybaczysz:-)
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 i 16V 136KM 100kW