Naprawde dobre autko z tym silnikiem bezawaryjne , proste i tanie w naprawach. Komfort super , prowadzenie też rewelacja , miejsca od groma, czego chcieć więcej?. Za rok planuje kupić Omege BFL 3.0 MV6 211KM :)
Silnik jak na taką mase 1450kg radzi sobie dobrze , wersja 16V jest minimalnie lepsza ale za to dużo bardziej awaryjna. Ten silnik jest najmniej awaryjnym ze wszystkich montowanych w Omedze , wytrzymuje bez remontu nawet 500-600tys. Nie bierze oleju tak jak 16V który lubi wypić nawet 0,5-0,8l na 1000km. Tu nie ma się co psuć , jedyna powtarzająca się usterka to nieszczelności przy kolektorze ale nie przeszkadzają one w niczym po za tym że je słychać.
Nie mam zastrzeżeń , biegi wchodzą precyzyjnie.
Naprawde super! Komfort jak w prawdziwej limuzynie , do tego świetnie się prowadzi przy 150km/h moge prowadzić auto 2palcami bo leci jak po szynach. Dobrze tłumi nierównosci i jest nawet wytrzymałe jak na nasze drogi.
Do przodu i boki doskonała , z tyłu ciut gorzej bo sedan ale ja tam nie mam problemów.
Wszystko baaardzo czytelne , proste i pod ręką.
Wentylacja i ogrzewanie chodzą b.dobrze , zimą można w koszulce jeździć.
Co tu dużo mówić z przodu jak i z tyłu miejsca pod dostatkiem , można noge na noge założyć.
Według mnie dobre , mam wydech sportowy Ultera i mimo to w trasie nie przeszkadza.
Mam w gazie bo benzyna kosztuje obecnie 5.15zł Auto pali mi w trasie ok 10l gazu w mieście ok 14l
Dałem rok temu za auto 6.5tys i odradzam kupno egzemplarzy za 3 czy 4tys bo to pewnie skarbonki bez dna , odradzam taż silnik 2.0 16V oraz diesla 2,5 TDS bo to nie udane konstrukcje.
Wymieniałem wydech środkowy + końcowy bo był od nowości i przerdzewiał po 15latach. Walnął też przepływomierz ale to od gazu na allegro używany Boscha kupiłem za 60zł , wymieniałem też kable WN bo były przebicia i auto źle pracowało ale poprzedni właściciel kupił jakieś badziewie za 30zł więc długo nie wytrzymały a tak po za tym nic więcej nie robiłem poza zmianą oleju.
brak
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 i 115KM 85kW