Ocena kierowcy - Opel Omega B Kombi

vito, 13 lat temu
Silnik 2.5 TD 131KM 96kW
Rok produkcji 1997
Opel Omega B Kombi 2.5 TD 131KM 96kW 1994-2001 - Oceń swoje auto
Inne : omega jest ok daje komfort i chyba za to ją lubię. Planowałem teraz zakup nowego auta ale stwierdziłem że trudno będzie wyszukać coś w tej klasie. Poza tym auto nie ma poważnych usterek i postanowiłem je zajechać do złomowania co raczej nie prędko nastąpi. Czego chcieć więcej ? szpanerem nie jestem by przesiadać się z starego dobrego auta na nowe byle co bo kupić coś tak komfortowego trzeba wywalić 80 tyś.
Zawieszenie : tuleje
TD(s)ładnie ciągnie na większych obrotach, elastyczność do bani.
precyzyjna ok.
tu jest ponad moje oczekiwania, auto wali jak po szynach, wielkie koleiny a ona dalej jedzie prosto. Dziury nic nie słychać po prostu szok! Zakręty przy wielkich prędkościach to cud malina.
ok
wiadomo można dać tylko 5 taki komfort w obecnych autach tylko pomarzyć nawet tych drogich.
cisza.
tu niestety słabo! pali jak diabli 9-10l miasto 7-8l trasa, naprawy dość drogie jak szczególnie układu napędowego, silnika, zawieszenia ale to nic w porównaniu do 2.5dti w omie (C)

On - zużycie paliwa dla silnika 2.5 TD 131KM 96kW [l/100km]

8,8