Auto idealne na trasy - komfort , spalanie , ładowność , po za ładowaniu wyglad i jezdzie normalnie a nie jak inne auta dupą frezuja asfalt !
Silnik bardzo dobrze wyciszony, ale nie na postoju !!! No i teraz gdy ma 100 tys km jest głośniejszy niż na poczatku gdy miał 10 tys km. Na postoju typowy TD !!! Ale dzięki temu nie ma żadnej turbodziury itp. równomierna , dobra eleastyczność .
Skrzynia cicha, fajne długie przełozenia, łatwe i krótki ruchy dźwigni ! OK
zwieszenie idealne na długie trasy, bardzo dobre tłumi drgania , chociaż kierownica podskauje na poprzecznych nierównościach - uroda wszystkich omeg !!!
W kombi bardzo duża szyba tylnia i bardzo duze lusterka boczne - do tyłu idealna ( chociaż rzadko tam spogladam hehe ) - do przodu w normie !
Jest oki - zwłaszcza możliwości przewozowe , holowania przyczep , ładownosci itp !
Wiecznie niedogrzany silnik zimą - prawie tragednia , gdyby nie to czasami się właczajace webasto - latem bardzo wydajny podwójny klimatronik !!!
No miejsca wszędzie fulllll !!! Jak w domu przed TV !!!
Wyciszenie oki - chyba że ktoś ma laczki 235 - 17 trosze szumi przy większych predkosciach !
Mi spalanie minimum zeszło teraz latem do 5,5 litra ale to byłą jazda max 100km i w wioskach do 70 km/h. miasto latem 8 litrów (poznań !!!) zimą miasto + 0,5-1 litra więcej. Ogólnie auto im większy ma przebieg tym mniej pali.
Silnik ekonomiczny . elastyczny ale w miescie brakuje mu 20 KM ! I tak niesty uważam ze silnik to najsłabszy punkt tego auta ! mimo małego spalania.
Niestety padła mi nawigacja dokłądnie to ekran - ale gdyby nie to byłoby dobrze !
Gdyby nie padła pompa wtryskiwaczy to byłoby dobrze , ale to moja wina bo tankowałem kiepskie paliwo ( AUCHAN - NIEPOLECAM !!! ) To auto musi mieć czyste paliwo - ma tylko jedna - bardzo droga pompe BOSCHA !!!!!
- zużycie paliwa dla silnika 2.2 DTI ECOTEC 120KM 88kW