cena tego auta kusi,komfort i wyposarzenie na bardzo dobrym poziomie,passaty czy inne wynalazki z tego rocznika to pomyłka!!!natomiast trzeba pamietać o tym aby sprawdzić dobrze auto przed kupnem,jeżeli trafisz nie \"bity\" szczególnie z przodu to będziesz zadowolony z komfortu i niezawodności opla.
silnik,bardzo dobry szczególnie na wyższych obrotach można sie bawić.mam automat wiec jest super wygodnie,na autostradzie zamyka licznik (260km/h) na benzynie,na gazie ekonomicznie i bezbolesnie na stacji.ogólnie sinik rewelacja w srodku idealna cisza.trzeba pamietac o rozrzadzie i uszczelkach pod kolekorem,lubia cieknąć(sylikon rozwiązuje ten problem)a bedzie służył długo i niezawodnie.mój ma 215tyś i oleju nie bierze!!!
automat jest dobry choć przy redukcji z wyższego biegu na niższy lubi szarpnąć z 3 na 2.może to kwestia zmiany oleju.ogólnie bardzo płynnie.funkcja sport i wyprzedzanieto bajka!!
poprzednio jeżdziłem vectrą gts 2003 i w porównaniu z omegą komfort jazdy szczególnie na naszych polskich drogach jest naprawde nie do porównania.przy tym wszyskie podzespoły układu jezdnego śmiesznie tanie,wymiana poszczególnych elementów a nie całych wachaczy to plus dla omegi!
układ nivo szczególnie przydatny dla osób lubiących dociążać autko,dzieki pompowanym amorkom z tylu nigdy nie bedziesz obcieral o asfalt.
do przodu ok do tyłu jak przy każdym dłuższym kombi polecam czujniki cofania
jak to w olach wszysko na miejscu
klima mogłabyć lepsza,przy upałach wolniej schładza
pod tym kątem to naprawde nie mam zastrzeżeń,z przodu rewelacja z tyłu w zależności jaki olbrzym jedzie z przodu,mam 182 i z tyłu nie narzekają.kufer jest wielki.do kombi zapakowałem psa wózek i torby,innym razem 4 rowery(koła osobno).naprawde rodzinny samochód
benzyna 3.0 super.cichutko przy postoju ,szumy wiatru słychac od 140km/h przy 200 rozmawiasz normalnie przy właczonym radyjku.
jakna ten silnik jest dobrze,benzyna w trasie 8-10 litróww,lpg- 12-15 litrów w zalezności jak kto się bawi :)
elementy zawieszenia,łączniki,sfożnie
usterki w omegach sa przewidywalne.polecam forum OMEGA KLUB POLSKA.jeżdże omegą 2 lata zrobiłem 80tyś,wymiana amorów tył,naprawa sterownika abs
- zużycie paliwa dla silnika 3.0 i V6 211KM 155kW