Postawiłbym 4 z dużym plusem ale nie ma takiej oceny.
Miałem rózne samochody od 1200 do 4200 pojemności i rzędówki i vałki ale ta jest na prawdę godna polecenia , silna ,szybka i spokojnie pracująca jednostka. Dobra zarówno dla kobiety z dziećmi jak i lubiącego szybką jazdę szefa rodziny.
Posiadam skrzynię manualną , jest bez zarzutu tylko trzeba biegi przerzucać ,podobno automat jest wygodniejszy ,
ALE SPRÓBUJCIE SIĘ POŚCIGAĆ Z MANUALEM !!!
Na prawdę bardzo wygodny , neutralny układ jezdny , przypominają czasem tylko o sobie stukaniem łączniki stabilizatora /całe 37zł/ ale tylko na drobnych wybojach , most cichutki a wyłączana kontrola trakcji to super sprawa!!
Moja Omesia to duże KOMBI,widoczność super bo nie przyciemniłem szyb, na prawdę potężne lusterka z widocznością do tyłu "nie tak jak w VEKTRACH!!!"
Wszystko na miejscu odpowiednio podświetlone, porządne fotele z trzymaniem bocznym
ocena dobra gdyż nie mam klimatyzacji i trochę szyby zachodzą ale za to jak grzeje zimą to bajka.
Przestrzeń potężna bo to przecież kombi,można nawet przednie siedzenie położyć jednym przyciskiem i od klapy do deski rozdzielczej wchodzi drabina. Na przednich fotelach i pasażerów miejsca jest dużo a ja do malutich nie należę , jak trzeba to po złożeniu foteli i miejsca na sex jast sporo.....?!
Jedno słowo .....................CISZA , ewentualnie cicha muzyczka,
spala średnio od 10 do 13 litrów gazu , dla mnie to bardzo mało gdyż miałem Explorera 4.0 a jemu trzeba był 20litrów
bardzo dobra , samochód na 4+ za rozsądne pieniadze na prawdę godny polecenia.
Jak w każdym samochodzie coś trzeba przykręcić ,posmarowć , do czegoś zajrzeć , po prostu nic nie jest wieczne.
SUPER , jak dotąd zero napraw a licznik pokazuje ponad 160tys !!!
- zużycie paliwa dla silnika 2.5 i V6 170KM 125kW