: Myślałem, że 2.2 to za mało. Kupiłem go, ponieważ akurat nie było innych modeli. Wystarczająca moc.
Jestem ogromnie zadowolony. Zmieniam na rocznik 2004 i jeżdżę dalej Omegą.
Bardzo dobrze pracuje. Cicho i równo.
Nie mam uwag. Dość długa manetka co akurat w moim wypadku jest na plus. Jeżdżąc Sierro, Polonezem i Fiatem 125p przyzwyczaiłem się do długich ruchów przy zmianie biegów.
Mięciutko i cichutko. Wspaniale. Pomimo miękkości auto prowadzi się dobrze. Po załadowaniu nie siada. (1m3 drewna).
Bez uwag. Duże szyby, duże lusterka.
Wszystko na swoim miejscu. Nie trzeba szukać i kombinować.
Dwustrefowy klimatronik. Rewelacja. Jedyna uwaga to dość głośna praca wentylatorów. Auto szybko się nagrzewa, a w lato szybko schładza. Nie paruje. Dobrze rozwiązana cyrkulacja powietrza.
Dużo miejsca. Wygodnie. Ale mogłoby być lepiej jak na tak długie auto.
A jeśli chodzi o bagażnik... To auto przeżyło wykańczanie domu. Przewiezienie drzwi czy nawet kanapy... Bajka, nawet z zamkniętą klapą. Teraz wożę drewno do kominka. W sam bagażnik bez kładzenia kanapy tylnej wchodzi spokojnie i bezpiecznie 1m sześcienny drewna. Wyjazdy na wakacje z dziećmi już nie są straszne.
Nic nie trzeszczy. Dobrze wyciszony silnik. Przyjemny szum w czasie nawet szybkiej jazdy.
Jak na taki ciężar i najmniejszy silnik. Ja doświadczyłem miłego zaskoczenia. Tylko na trasie przy jeździe powyżej 140km/h jakoś tak troszeczkę za dużo. Mała różnica pomiędzy jazdą na trasie a spokojną po mieście.
No tutaj to chyba nie trzeba nic dodawać. Bardzo tani samochód jak na komfort jaki oferuje. Szalenie niska cena części zamiennych. Niezawodność.
Przez trzy lata kompletnie nic. Przepaliła się żarówka świateł stopu. :)
Nigdy mnie nie zawiódł. Jedyna usterka jaka wystąpiła to uszkodzenie czujnika położenia wałka rozrzadu. Ale spokojnie jeździłem jeszcze kilka dni z tą usterką.
- zużycie paliwa dla silnika 2.2 i 144KM 106kW