: bardzo przewidywalnie się prowadzi, świetnie trzyma się drogi, wspaniałe auto na długie trasy
: samochód jest powypadkowy więc co jakiś czas pojawiają się małe purchelki
Układ hamulcowy
: złe rozwiązanie hamulca ręcznego, zbyt delikatne mocowanie szczęk w bębnie
: Strasznie słabe światła zarówno mijania jak i drogowe
Jestem bardzo zadowolony z tego samochodu i po 6 latach eksploatacji wciąż szkoda mi go sprzedawać :) Nigdy nie zawiódł mnie w drodze, nawet kapcia tylko raz złapałem.
silnik bez szału tym bardziej, że na LPG ale dość elestyczny i oszczędny, trzeba uważać przy montażu uszczelki pod pokrywą klawiatury be jest strasznie fikuśna i po złym włożeniu świece pływają w oleju
trochę długi skok lewarka ale działanie po 13 latach bez uwag
super, części zawieszenia nie drogie, WAŻNE żeby nie kupować najtańszych zamienników bo wtedy płaci się dwa razy
bez zastrzeżeń, dużo dużych, atermicznych szyb
trochę za mało schowków i brak uchwytu na napoje, praktyczne sterowanie komputerem pokładowym
jest OK, automatyczna klimatyzacja dwustrefowa to bdb rozwiązanie
tutaj raczej Omega nie ma konkurencji :)
chyba z winy zużycia wydechu samochód słychać trochę za mocno
samochód załadowany w pięć osób z pełnym bagażnikiem, opony napompowane na 2.6 atm i spalanie w trasie 650 km wyszło 10 l/100 km LPG !!!
przy prędkościach 100 - 120 km/h
moim zdaniem powinny być droższe bo to naprawdę duże i komfortowe auto, szczerze POLECAM
czasami zdarzają się drobne usterki ale nie przeszkadzają one w normalnym użytkowaniu pojazdu, np. czujnik pozoimu paliwa nie działa ale trwało to w czasie i pezy korzystaniu z LPG jest mało uciążliwe
przez 6 lat nie miałem poważnej usterki, która spowodowałaby przerwanie podróży
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 i 16V 136KM 100kW