Lista ocen Opel Omega A Sedan 2.0 i 115KM 85kW 1986-1994 (106)

4,1
~domk
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
samochód jak dla mnie idealny właśnie takiegio szukałem i trudno będzie mi się z nim kiedyś roztać ale wiem napewno że następny bedzie to napewno omega B. Mimo pozostaję mi sie cieszyć super jazdą za niewielką kasę.
4,3
~stango75
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
Silnik pracuje równo, prawidłowo, przy przebiegu 280000km trzyma ciśnienie oleju wzorowe, bez ubytków od wymiany do wymiany, w zasadzie rzadko kiedy jest potrzeba otwierania maski:)) (Silnik)
4,2
~Adi1989
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
Auto typowo rodzinne,lecz ma dynamikę sportowca,sylwetka masywna i w swoim orginalnym kształcie robi doskonałe wrażenie,trzeba się przejechć żeby zrozumieć.te autko wciąga:)
~omegas
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
Wersja CD w tej wersji posiadam autko wiec jest wszystko dostepne w tym modelu oprocz klimy i skory jak na tamte lata super
4,8
~Ryszard - OSTRÓW :)
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
Myśle żę jest to super limuzyna za mniej niż 4 tys zł. POLECAM KAŻDEMU kto chce mieć dobre niezawodne autko za małe pieniądze
4,4
~Marcel
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
Silnik pracuje w miarę równo i jest cichy,jak na moc 115km i dużą mase jest w miarę żwawy i nawet radzi sobie z tym cieżkim autem. (Silnik)
3,2
~szczurby
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
po omedze powiedzialem sobie,ze juz w zyciu opla nie kupie,ale nadazyla sie okazja i mam teraz senatora,na ktorego zlego slowa powiedziec nie moge.ogolnie omega jest fajnym autem pod warunkiem,ze nie trafi sie egzemplarza awaryjnego tak jak ja bo to zaciera wszystkie zalety tego auta,ktorych mu przeciez nie brakuje
3,9
~werser
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
Auto wypada dobrze, ale jeszcze raz, rdza rdza rdza i rdza, gdyby nie to to by było auto na długie lata :(. no cóż.
4,5
~Matan
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
Bardzo dobry bezawaryjny silnik ale trzeba lać bdb olej...moje auto jeżdziło wiele lat na syntetyku i to się dziś zwraca...podobno nawet przy zerwaniu paska rozrzadu ten silnik nie padnie...normalnie dynamika jest dobra ale ja mam chip na 133KM i jest super nawet na gazie sekwencyjnym ...miałem też Omege B z silnikiem BMW TD i te benzyne oceniam dużo lepiej pod kazdym wzgledem szczególnie zaś kultura pracy... (Silnik)

Usterki Opel Omega A

Liczba wpisów: 10

Opel Omega A – wystepowanie usterek w zależności od przebiegu

3,6
~pdg_34
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
Jeśli się w miarę dba o auto to nie powinno być poważniejszych problemów. Bez obaw wsiadam i przejeżdżam 1000km :-)
Opel Omega A Sedan