Ocena kierowcy - Opel Omega A Sedan

szczurby, 19 lat temu
Silnik 2.0 i 115KM 85kW
Rok produkcji 1991
Opel Omega A Sedan 2.0 i 115KM 85kW 1986-1994 - Oceń swoje auto
po omedze powiedzialem sobie,ze juz w zyciu opla nie kupie,ale nadazyla sie okazja i mam teraz senatora,na ktorego zlego slowa powiedziec nie moge.ogolnie omega jest fajnym autem pod warunkiem,ze nie trafi sie egzemplarza awaryjnego tak jak ja bo to zaciera wszystkie zalety tego auta,ktorych mu przeciez nie brakuje
ogólnie bez zastrzezenien,ale elastycznosc i dynamika pozostawiaja wiele do zyczenia
najmniejszych problemów nie mam ze skrzynką,żandych wycieków oleju
szybko zuzywajace sie elementy zawieszenia,czest stukanie,ale to jest cena za jazde po polskich drogach a tymbardziej gorzowskich
nie ma problemów,no może poza cofaniem,ale nie jest to uciążliwe
nie jest to senator,ale nie ma powodów do narzekań.co prawda teraz sie przesiadłem na senatora i wodać różnice,ale ogólnie ok.
slaba nagrzewnica,wymienilem juz 2 termostaty
nie ma powodów do narzekań,fotele wygodne.wczesnieje jezdzilem audi 100cc,ale pod wzgledem komfortu i przestronnosci moim zdanie omega wygrywa,plus za duzy bagaznik
mogloby byc lepiej,przy predkosci ponad 120km/h robi sie lekko glosno i do tego szum powietrza
silnik 2,0 nie nalezy do ekonomicznych,moj senator 3,0 pali niewiele wiecej w miescie przy spokojnej jezdzie.w omedze spalanie w miescie ok.12l,na trasie 8-9
zeby nie ta korozja i awaryjnosc....ale za te pieniadze warte uwagi,tymbardziej,ze jest sporo juz aut w dobrym stanie sprowadzonych z zagranicy w ostatnim czasie
wymienilem juz 2 termostaty,szybko zuzywajace sie elementy zawieszenia,silent blocki oraz klocki hamulcowe
ech...szkoda gadac.nie wiem czy to ja mam takiego pecha,ale wymieniany byl juz 2 razy sterownik komputera w silniku(650-700pln sztuka!!!),1 sonda lambda.nie mowie juz o korozji.od strony kierowcy próg juz nie istnial tak samo jak tylne nadkole.slabe zabezpieczenie antykorozyjene,w zasadzie jego brak.wycieki oleju

Pb - zużycie paliwa dla silnika 2.0 i 115KM 85kW [l/100km]

10,5