Ocena kierowcy - Opel Omega A Sedan

Silnik 2.0 i 115KM 85kW
Rok produkcji 1989
Opel Omega A Sedan 2.0 i 115KM 85kW 1986-1994 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Silnik : 2 litry i nie trzeba nic wiecej dodawac, wspaniale auto, doskonala dynamika. Ogolnie cala praca silnika jest wspaniala :)
Karoseria : Czym wyższy rocznik tym wiecej rdzy :(
Auto wypada dobrze, ale jeszcze raz, rdza rdza rdza i rdza, gdyby nie to to by było auto na długie lata :(. no cóż.
Tu można by sie było rozpisywać, silnik jak dla mnie idealny, jako młody kierowca dynamika jest dla mnie jedna z ważniejszych rzeczy( wyszaleć też kiedyś sie trzeba). Wielka zaleta Omegi była właśnie owa jednostka napędowa, dawała wiele radości z jazdy w miarę ekonomiczna. Niestety na stare lata trochę sie przymulała choć niewiem czy to nie wina skrzyni, bo raz łapał normalnie obroty a raz nie hmmm....
Automat. bez wiekszych problemów, na stare lata miał pewne zacięcia ale dawał rade :)
Prowadzi sie doskonale, jazda tym autem to prawdziwa przyjemność, było to moje pierwsze auto na ktorym uczyłem sie jeździć i wyszło mi to na dobre :)
idealna :) gdzie nie spojrzę tam wszystko widzę :)
wszystko pod ręką :). Brak tylko panienki na siedzeniu obok w standardzie :)
Oj to była bolączka w zimie strasznie ta dmuchawa sie długo nagrzewała :(
Jestem wysokim chłopem i w tym aucie mogłem poczuć sie jak w domu. wygoda przestrzeń na 5+
mogło by być ciut lepsze ale mi to nie przeszkadzało, żadne plastiki nie trzeszczały nic nie świszczało. wiec chyba dobrze :)
podane przezemnie wartości spalania są raczej uogólnione ponieważ już dawno nie posiadam tego auta, jedyne co się napewno zgadza to maksymalne spalanie:) takich rzeczy sie nie zapomina
za te pieniądze od 3000 do 5000 auto godne polecenia najlepiej teraz już wersja B, A w wiekszosci wypadków juz się sypie, niestety najwieksza bolaczka omegi. Dlaczego tylko ocena przeciętna, odpowiedz jest prosta ponieważ są lepsze 2 litrowki :)
Jakieś pierdołki najwięcej to chyba 200 zł za reflektory, nic drożej mnie nie kosztowało i to mnie bardzo cieszyło :)
Tylko jedna rdza :) dla mnie to poważna usterka :)

Pb - zużycie paliwa dla silnika 2.0 i 115KM 85kW [l/100km]

11,3