Ocena kierowcy - Opel Omega A Sedan

bart, 19 lat temu
Silnik 2.0 122KM 90kW
Rok produkcji 1989
Opel Omega A Sedan 2.0 122KM 90kW 1986-1989 - Oceń swoje auto
w caloksztalcie tworczosci doszedlem do wniosku ze jezeli bede zmienial auto to pozostane przy omegach.
poprzedni wlasciciel nie oszcedzal (nie piescil sie z) silnika i mimo tego dziala bez zarzutu. czasami tylko wystepuje delikatny problem z niskimi obrotami.
bez wiekszych zastrzezen ale drobne wplywaja na moja ocene
auto bardzo dobrze trzyma sie nawierzchni szczegolnie na zakretach. slowem auto prowadzi mi sie bardzo dobrze.
pole widzenia w aucie uwazam za bardzo dobre
ogolnie jest naprawde dobrze. nie ma duzych powodow do nazekan (no poza progami...)
brak ogrzewania na nogi z tylu nie wplywa istotnie na caloksztalt ktory wypada wg mnie b.dd
nic dodac nic ujac ogromna przestrzen zarowno z przodu jak i z tylu. to jedna z pierwszych rzeczy ktora zauwazylem zaraz po wejsciu do auta poraz pierwszy (od str. pasazera) za czasow poprzedniego wlasciciela. naprawde zrobila na mnie duze wrazenie.
biorac pod uwage rocznik auto jest naprawde b.db wyciszone. nawet przy duzych predkosciach nie trzeba sobie "krzyczec do ucha"
Spalanie w granicach benzyna: miasto-8/9l/100km; trasa-7,5-8l/100km, gaz: miasto: ok11l/100km; trasa: ok9l/100 km
powiem tylko tyle-jakosc i cena w parze.
jak to w aucie ktore ma swoje latka ;) na szczescie dostep i cena ew drobiazgow jest dobra.
niezbyt dlugo posiadam to auto ale licze sie z ew usterkami. jednak uwazam ze jezeli nie bedzie sie zaniedbywac auta przykre niespodzianki nie powinny nas zaskakiwac... zbyt czesto :)

Pb - zużycie paliwa dla silnika 2.0 122KM 90kW [l/100km]

9,3