Bez szpanu łap przygodę .W nocy też możesz spać spokojnie -auto złodziejoodporne - ani na Wschód ani na części,
Zwawy , niski moment obrotowy ,bardzo fajnie pracuje na 3 i 4 biegu nawet przy mizernych obrotach.Fakt wspomagajacy to że jest to egz. tzw krótki-trzydrzwiowy. Wymiana oleju zgodnie z zaleceniami co 7,5 tkm wskazana,natomiast nie należy przesadzać z klasą oleju. Jeżeli Japońcy napisali klasa oleju SD to lać taki i wymieniac co 7ipół.TKM.Części eksploatacyjne w bdb cenach.
Nie mam zastrzeżeń . Manualna sprawuje się bez zarzutu..no może brakuje nadbiegu (6) albo dłuizszej piątki. Nie grzeje się - wzbudza zaufanie ale po Galloperze to moze subiektywne odczucie .Tamten (licencja Pajero-kon by sie usmiał) to dopiero Masakra Panowie ..polecam wrogowi.
Przyzwoity aczkolwiek to nie BMW 540i ale to zupełnie inna kategoria. Zalecane użytkowanie do 120 km/h i tak trzymać z różnych powodów.Bardzo mały promien skrętu (krótki egz) przypomina mi zwrotnośc LR Def90
Bardzo dobra .Z przodu z tyłu i boków.
To kwestia przyzwyczajenia sie .Jest bez zarzutu ..i przełącznik wycieraczek wydaje sie po pewnym czasie w najwłaściwszym miejscu. Fotele wygodne,ale mój egz bez przepychu to nie RR.
Bardzo skutecznie i precyzyjnie podaje strumień powietrza.Szybko grzeje w chłodzie.Duzy szyber w jakimś stopniu rekompensuje brak klimatyzacji.
Jest przyzwoicie nad głową i przed nogami.
Do prędkości 120km/h bez zastrzeżen.
Do 140 km/h jak musisz to i tak wytrzymasz. Powyżej ..he,he zmien auto bo to nie Monti w 3,1TD .Ten samochód służy do innych celów.
W tej generacji silników -niezle .Na trasie do 100km/h pali 9l . Jedziesz 120km/h-12litrów ;140km/h -13litrów .No niestety współczynnika oporów powietrza Porsche to Monterek nie ma . Ale ale..do dziś zastanawiam się jak to możliwe że mój dawny IsuzuTroperek 2,8TDI palił 7,5l/100km.
Jeżeli trafisz na auto zadbane ,bez craschtestów to karoseria wyglada po 14latach jak u 3latka (wyjatek Galloper-ten miał ślady korozji w drugim roku życia)) Kompresja dzwon a wszystko w cenie 15000zł ( dwuletni Matiz/Chrysler?)
Nic sie nie dzieje. Ręczny mnie lekko irytuje bo czasami nie można go zrzucic.
Nic się nie wydarzyło. Ma 14lat i nie zastanawiałbym sie nad zagrozeniem usterek w dłuższe trasy.
- zużycie paliwa dla silnika 3.1 TD 114KM 84kW