Fantastyczny silnik, na niskich obrotach trochę mułowaty, lecz gdy złapie 1900 obr to jest bardzo żywy. Daje wielką radość z jazdy, wyprzedzanie staje się bezpieczne i przyjemne. (nie trzeba redukować i nadwyrężać silnika)
Nie zauważyłem żadnych problemów. Nic się nie zacina, biegi wchodzą lekko i płynie.
Sztywny, mimo to dobrze tłumi nierówności. Do kabiny nie dobiegają zbędne odgłosy jak np. szum opon.
Wysoka pozycja sprawia że widoczność jest bardzo dobra. Liczne opinie o słupku który zasłania widoczność jak dla mnie nie są trafione.
Mnóstwo schowków, jak na zewnętrzne wymiary zaskakująco dużo miejsca. Regulacja tylnych foteli (przód, tył, pochylenie oparcia, możliwość zsunięcia foteli w bok) daje duże możliwości.
Szyby w deszczowe dni trochę parują mimo wymiany filtrów, ale klima wtedy daje radę.
Do tej pory zastanawiam się jak to jest możliwe że takie małe auto jest aż tak przestronne w środku
Ogólnie dobrze, choć jest to diesel i sinik w wyższych obrotach słychać w kabinie. Ja osobiście lubię odgłos silnika diesla więc mod na uszy:)
awaryjność niska, koszty części zamiennych nie są wygórowane. Podobno awarie silnika są bardzo kosztowne ale na szczęście nie musiałem się o tym przekonywać.
Za niezbyt wygórowaną cenę otrzymujemy bardzo wygodne autko. Niewielkie rozmiary sprawiają że manewrowanie jest dziecinne proste. Samochód który posiadam ma 9 lat - uważam że jego stan jak na taki wiek jest wręcz wzorowy. (tapicerka nie posiada śladów zużycia, pokrętła, manetki, dźwignia zmiany biegów również. Na kierownicy widnieją lekkie ślady użytkowania)
Bez większych problemów
- zużycie paliwa dla silnika 1.7 CDTI ECOTEC 100KM 74kW