Ja osobiście polecam. Samochód za rozsądną cene dośc niespotykany a do tego Coupe. Jeżeli chcesz być indywidualistą to bardzo polecam.
Czasami brakuje mu mocy ale ogolnie jest niesamowity. Ciagnie juz bardzo dobrze tak od 2 tys obr/ min. Ale coz wiecej chciec to tylko gaźnik.
Niestety 4 biegi dają o sobie znać dość często. Skrzynia jest zestopniowana dość krótko ale czy tak czy tak przejście pomiędzy 3 a 4 biegiem jest za długie. Za duża różnica.
Jak dla mnie super. W porównaniu do inych samochodów z tamtych czasó to Manta na doskonałe zawieszenie. Ewentualne poślizgi koryguje się delikatnym odjęciem nogi z gazu i lekką kontrą. Na dziurach delikatnie buja ale bez jakiegoś ryzyka.
Troszke przeszkaqdzają słupki przednie i środkowe. Nie wiem jak innym ale przy wchodzeniu w ostre zakręty brakuje troszke widoczności. Środkowy jest strasznie szeroki przez co ogranicza troske widoczność ale to tylko troszke.
Co tu dużo mówić. Kierowcama wszystko pod ręką. Obsługa samochodu ze strony kierowcy wymaga tylko przyzwyczajecia do włącznika wycieraczek który znajduje się w kierunkowskazie. Ale pozatym jest doskonale.
Niestety to jest mały minus tego samochodu. Wentylacja jest może i dośc dobra szczególnie przez bezpośredni nawiew powietrza z zewnątrz ale jeśli chodzi o ogrzewanie. Może przemilczmy ten temat. Poprostu jest słabe.
Przestrzeni jest dużo. Przecież to GT (Grand Tourismo). Z tyłu mogą narzekać osoby takie jak ja-czyli wysokie. Ale ogólnie jest dobrze.
Hmm - wyciszenie. Silnik fajnie pomrókuje, nie jest męczący. Tylko szkoda że szyby bez ramek mają taka małą wadę tzn. wiaterek się dostaje przez nie. Ale podobno to znika po wymianie uszczelek.
Dla biednego studenta polecam. Nie dużo pali. Do tego zniżka na OC 50%. Cóż więcej chcieć.
Cóż tu dużo mówić. Nie ma problemów nie ma napraw i do tego ten wygląd.
Jak wiadomo każdy stary samochód cierpi na jakies tak niedoskonałości. Manta z tego co ją posiadam pod tym względem nie jest zła. Mówiąc krótko nie psuje się.
Patrz wyżej.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 S 75KM 55kW